Múlt héten olvashatott arról a Velveten, hogy egy halom neves színész bontott szerződést a Vígszínházzal Eszenyi Enikő agressziója miatt. Az üggyel kapcsolatban Molnár Áronnal is beszéltünk, a podcastet itt hallgathatja meg.

Miután még több színész tálalt ki, Eszenyi Enikő végül visszavonta igazgatói pályázatát a színház éléről, és Facebook-bejegyzésben jelentette be lemondását. A 168 óra megkereste Stohl Andrást a bejelentés kapcsán, aki nem ért egyet a körítéssel.

Azt gondolom, hogy Eszenyi Enikő lemondása a jelenlegi helyzetben az egyetlen járható út volt. Ha a hasonló esteteket nézzük, amik a közelmúltban történtek, akkor tisztán láthatjuk, hogy nem tehetett mást mint, hogy lemond. Azzal a hangnemmel viszont, ahogy a lemondását megtette nem értek egyet. Önmagát áldozatnak állítja be, akit minden valós ok nélkül máglyára küldtek. Ez hazugság. Ezek az abúzusok megtörténtek, ezért tartom fontosnak, hogy a bizottság a lemondás ellenére is folytassa a kivizsgálást, és derüljön fény az igazságra. Az áldozat nem ő, hanem azok, akik a hatalommal való visszaélést elszenvedték. Fontos leszögezni, hogy sem én, sem a kollégáim nem az ő személye ellen kívánunk fellépni, hanem azt szeretnénk, hogy ilyen abúzus soha sehol semmilyen színházban, de egyáltalán sehol ne történhessen meg. Eszenyi Enikő a közelmúltban megjegyzést tett a büntetett előéletemre, ami miatt úgy érzem hitelesen adhatok neki tanácsot: én elkövettem egy bűnt, amit elismertem, amiért bocsánatot kértem, és amiért a megérdemelt büntetésemet letöltöttem, és vállaltam érte a felelősséget. Barátilag csak ezt tudom ajánlani Eszenyi Enikőnek is

– mondta a színész.