Nemrég számoltunk be róla, hogy megjelent Val Kilmer memoárja, amelyben többek között arról is ír, erős támasza volt Cher, amikor kiderült, hogy torokrákkal küzd. A Perez Hilton most azokat a részeket szemlézte a kötetből, melyben a színész exeiről, például Angelina Jolie-ról vagy Cindy Crawfordról nyilatkozik, természetesen csakis szépeket. 

Kilmer többek közt azt írja, már húsz éve nem volt barátnője, olykor kifejezetten magányosnak érzi magát. Úgy véli, a férfiak ormótlan elefántok, a nők viszont olyanok, mint a pillangók, mindig is szívesebben kereste a társaságukat, így nem csoda, hogy jól kijött velük.

Legfájdalmasabbként  a Daryl Hannah-val való  szakítását élte meg. 

Isten a tanúm, sokszor sajgott a szívem. De Daryl volt a legfájdalmasabb mind közül.

A színésznővel 2001-ben jártak, de Hannah végül Neil Young felesége lett. Kilmer utóbbinak is üzent könyvében: „Neil Young, mindig is szerettelek, de attól tartok, most már utállak”.

Kilmer Cindy Crawfordnak is köszönetet mond, ő segített a színésznek kiheverni 1996-ban a válását. Volt feleségétől, Joanne Whalley-tól 2 gyereke született: a 28 éves Mercedes, és a 24 éves Jack. 

Ami pedig Angeline Jolie-t illeti, akivel 2004-ben találkozgatott, így ír:

Amikor az emberek megkérdezik, milyen volt, azt szoktam mondani, hogy olyan, mint a többi nő és a többi szupersztár, csak sokkal TÖBB.