A napokban zajlott Meghan Markle első bulvársajtó elleni tárgyalását. Az egykori hercegi pár a Mail on Sunday nevű brit lapot perelte be, mivel az újság állítólag addig zaklatta az apját, míg végül interjút nem adott nekik - ez pedig természetesen nem pozitív hangvételben íródott. Harry és Meghan szerint a nyomasztás egyik következménye, hogy a színésznő és apja kapcsolata megromlott.

Markle és Harry azonban több bulvárlapnak is hadat üzent, például a Daily Mailnek is, akik most azt állítják, könyv készül az egykori hercegi pár életéről.

A lap elsőként számolt be arról, hogy Meghan Markle-ék könyvben mesélik el saját igazukat a Megxittel kapcsolatban. Az infót több más hírportál is átvette, de tekintettel arra, hogy a pár jelenleg perben áll az újsággal annak megkérdőjelezhető újságírói gyakorlata miatt, nem árt fenntartással kezelni az információk valódiságát.

A Daily Mail cikkében az olvasható, hogy Meghan Markle és Harry herceg életéről könyv készül, amelyet Omid Scobie és Carolyn Durand royal riporterek írnak majd meg, akiknek az egykori hercegi pár még azelőtt nyilatkozott, hogy Kanadába költöztek volna. (A két érintett a sajtó eddigi megkereséseire nem reagált.) A lap szerint a könyv a Thoroughly Modern Royals: The Real World Of Harry And Meghan, azaz a Teljesenmodern fenségesek: Harry és Meghan valódi világa címet viseli majd, és augusztus 11-én jelenik majd meg. 

Az ex-hercegi pár egyébként nemrégiben Malibuban telepedett le, méghozzá Mel Gibson egykori házát nézték ki maguknak. A Page Six információi szerint Meghan Markle-ék egy olyan övezetbe költöztek, ahol hemzsegnek a paparazzók, és ugyan a luxusvillájuk egy kerítéssel körbevett szomszédságban áll, a kapuban mindig várakozik néhány fotós – mert rajtuk kívül is sok ismert ember lakik ott. Ez mérsékelten optimális választásnek tűnik a celebléttől irtózók számára.

Emellett ismét felröppent a pletyka, hogy Meghan Markle és Harry herceg feltűnik majd valamelyik nívós amerikai talkshow-ban. Korábban arról szóltak a találgatások, hogy Oprah Winfrey lesz a békítő a volt hercegné és édesapja között, mostanában pedig több helyen lehozták, hogy Ellen DeGeneres műsorában tűnik majd fel a pár, hogy mindent elmondjanak eddigi életükről. A Gossip Cop nevű oldal mindkét információt cáfolta, de ez persze nem jelenti azt, hogy Meghan Markle-ék sosem beszélnek majd nyilvánosan arról, hogyan élték meg az utóbbi hónapokat.