GettyImages-1192166829

Lea Michele-t éppen szétszedik volt kollégái a Twitteren régi szemétkedéseiért

2020.06.04. 08:35

A Glee (Sztárok leszünk) egyik férfi főszereplője még a sorozat forgatása alatt halt meg, egy másik főszereplője pedig pár évvel az utolsó rész után pedofilügybe keveredett és öngyilkos lett. A musicalsorozat negatív szériája most Lea Michele révén folytatódik.

2009-től 2015-ig alakította a Glee-ben az egyik legfontosabb karaktert, az utóbbi öt évben azonban nem bővelkedett a karrierje a hasonlóan zajos sikerekben. Egy bő hónappal ezelőtt az volt róla a legutóbbi hír, hogy babát vár . Michele május 29-én szolidaritását fejezte ki a Twitteren az USA-ban George Floyd meggyilkolása kapcsán fellángolt mozgalommal. Az üzenet mindössze annyit tartalmaz, hogy Floyd nem ezt érdemelte, és hogy ez nem egy elszigetelt incidens volt – nyilván senki nem számított arra, hogy így eszkalálódni fog a dolog, és a  most 33 éves színész-énekesnő  jövőbeli karrierje ezek után elég komoly veszélyben lehet.

De eszkalálódott, mert erre az üzenetre hahotázva írt vissza bizonyos Samantha Ware, aki a Glee utolsó évadában szerepelt néhány epizódban.

És az megvan, amikor életem első tévés szereplését pokollá tetted? Mert én soha nem fogom elfelejteni. Azt hiszem, azt mondtad mindenkinek, hogy ha lenne rá alkalmad, „beleszarnál a parókámba!” – egyéb traumatizáló mikroagressziók mellett, amik miatt megkérdőjeleződött bennem, hogy lehet-e karrierem Hollywoodban.

Ezeket írta Ware, és a Refinery29 összeállítása rámutat, hogy Ware állításait megerősíti a Twitteren további három afro-amerikai szereplő a Glee-ből, Alex Newell és Amber Riley, akik több évadot lehúztak a sorozatban, illetve Dabier Snell, aki csak egy részbe került bele, de az is nagyon rossz emlék lett számára.

Nem engedted, hogy egy asztalnál üljek a többi szereplővel, mert „nem tartoztam közétek”. Kurva anyád, Lea.

Bár konkrétan rasszizmust egyik vádló sem említ, a jelenlegi helyzetben különösen rosszul veszi ki magát, hogy az olasz, illetve zsidó felmenőkkel rendelkező Michele-lel szemben négy afroamerikai hozza most fel a sérelmeit. A színész-énekesnő a People magazinnak juttatta el, illetve az Instagramra is kitette a reakcióját, amiben azt mondja, nem emlékszik rá, hogy ezeket mondta, de bocsánatot kér a viselkedéséért és az általa okozott fájdalomért.

Michele a fenti közleményben elismeri, hogy „privilegizált” helyzetből indult másokhoz képest, illetve hogy a viselkedése „éretlen” volt és „indokolatlanul megnehezítette” a dolgokat másoknak. A bocsánatkéréshez hozzáteszi, itt az ideje, hogy meghallgasson másokat és tanuljon a hibáiból. A színésznőnek együttműködése volt egy HelloFresh nevű céggel, akik a hírek hallatán azonnal szerződést bontottak vele. (Michele-ről a fenti borítókép 2019. december 5-én készült).