Meghan Markle egy beadvánnyal szeretné elérni, hogy a Daily Mailt is kiadó Associated Newspapers nyilvánosságra hozza annak az öt nőnek a nevét, akik őt korábban, a People magazinnak anonimizálva adott interjúikban nyilvánosan támogatták. Mint az E!Online írja, a 2019-ben megjelent cikk célja annak idején az volt, hogy segítsenek a sussexi hercegnén, akit a sajtó on-és offline is támadott, de a palota nem védte meg, és ő maga sem reagálhatott semmire

Öt nőről van szó, akik esetenként kollegiális, de egyébként baráti kapcsolatban voltak (valószínűleg a mai napig) az exszínésznővel, és szerettek volna nyilvánosan kiállni érte. Markle azt állítja, a megjelenés előtt nem értesült tervükről, nem is vett részt benne, most viszont aggasztja, hogy retorzió érheti őket emiatt a sajtó részéről.

A lap egy hozzá közel álló forrásra hivatkozva azt állítja, hogy a névsort Markle pere miatt már a bíróság és a Mail on Sunday rendelkezésére bocsátották – utóbbiak a védelmük érdekében kérték, viszont állítja, hogy azzal fenyegetik, nyilvánosságra hozzák az egészet. Ezt az Associated Newspapers tagadja.

Markle eleve azért perli a kiadót, mert elmondása szerint szerkesztett módon, a valódi értelmét megváltoztatva közölték egy édesapjának írott levelét, ezzel megvalósítva szerzői jogi és adatbiztonsági sérelmet.

„EZEK A NŐK NEM ÁLLNAK PERES ELJÁRÁS ALATT, ÉS ÉN MAGAM SEM. A MAIL ON SUNDAY KIADÓJA ÁLL PERES ELJÁRÁS ALATT. EZ AZ A KIADÓ, AMELY JOGELLENESEN JÁRT EL, ÉS MOST MEGKÍSÉRLI ELKERÜLNI AZ ELSZÁMOLTATÁST, CIRKUSZT CSINÁLVA ELTERELNI A FIGYELMET AZ ÜGY VALÓDI ÉRTELMÉRŐL – HOGY A MAIL ON SUNDAY TÖRVÉNYTELENÜL PUBLIKÁLTA A MAGÁNLEVELEMET.”

Mint írja, mind az öt nő magánszemély, fiatal anyák, akiket megillet a magánélethez való alapvető jog, de attól tart, hogy a Mail on Sunday a kattintások és a kereskedelmi bevétel kedvéért bármikor veszélybe sodorná érzelmi-szellemi egészségüket. 

A Telegraph azt írja, a bíró dönt majd arról, hogy  megtiltja-e a kiadónak a névsor nyilvánosságra hozatalát, amely a beadvány szerint károsan érintené az illetők családját, kigyerekeit – egyikükkel ez már meg is történt, van tippünk, ki lehet az. A kiadóvállalat mindenestre azt mondja, ezen a hétvégén nem tervezték közzétenni a neveket, de ez fontos bizonyíték, és nem látnak okot arra, miért kellene eltitkolni a személyazonosságukat.