Kilenc hónapja tart Miley Cyrus és Cody Simpson románca, amelynek ugyan voltak kedélysokkoló pillanatai (például mikor az énekesnő neccharisnyába öltöztette kedvesét, vagy amikor Simspon erotikus versekkel kedveskedett a celebnek), kijelenthető, hogy Cyrus sokkal nyugodtabb és visszafogottabb tempóra kapcsolt, ami annak is köszönhető, hogy teljesen lemondott az alkoholról és a drogokról, írja az E!Online.

Az énekesnő egyik interjújában sokkolta azzal a hallgatóságát, hogy elárulta, fél éve antialkoholista, és kábítószereket sem fogyaszt. Egy tavaly novemberi hangszálműtéttel indult az egész, kezdetben ugyanis emiatt, orvosi tanácsra kellett távol tartania magát az alkoholtól, csakhogy ez végül annyira bejött neki, hogy úgy maradt. Erre még rátett egy lapáttal, amikor kijelentette, mindenki, aki drogozik, béna.

Nagyon szeretem, hogy amikor reggel felkelek teljesen friss vagyok, 100%-osan ott tudok lenni a jelenben. Nem akarok másnaposan felébredni. Úgy akarok kikelni az ágyból, hogy tettre kész vagyok. 

Cyrusnak azért is sikerült leszokni káros szenvedélyeiről, mert alaposan megvizsgálta családja történetét, és rájött, mennyi szenvedést okozott szüleinek a drog és az alkohol. 

Sokat kutakodtam a családom múltjában, amiben rengeteg függőségről és mentális problémákról szóló történet van. Ezek után megkérdeztem magamtól, hogy miért viselkedek úgy, ahogy. Megértve a múltat, megértettem a jelent és a jövőt is tisztábban látom. 

Persze a nagy életmódváltásban a 27 éves énekesnőnél négy évvel fiatalabb ausztrál énekesnek, Cody Simpsonnak is nagy szerepe van, aki mindenben barátnője mellett áll. 

Jó helyen tartjuk egymást. Ez egy nagyon egészséges párkapcsolat, azt hiszem, most vagyok először egy ilyenben. Nagyon egy húron pendülünk egymással

- nyilatkozta Simpson. 

Cyrus közeli hozzátartozói szerint az énekesnőt nagyon megviselte tavaly augusztusi válása Liam Hemsworth-től, és amikor összejött Simpsonnal, a férfiban tökéletes támaszra lelt, akiben teljesen meg tudott bízni. 

A pár művészileg is jó hatással van egymásra, gyakran énekelnek és írnak dalszöveget együtt. A karantén ideje alatt is teljes volt az összhang közöttük, az ismerősök szerint nagyon visszafogott, hétköznapi életet éltek, öröm volt rájuk nézni.