Üzleti partnereinek Feri, édesanyjának Ferkó, a legtöbb embernek pedig csak Fecsó. Szegedi Ferenc nevét azóta ismerik, amióta volt felesége, Vasvári Vivien 2017-ben a Feleségek luxuskivitelben egyik felesége (kezdetekben csak menyasszonya) volt. Bár Vasvárit és Szegedit már csak egy tárgyalás választja el attól, hogy teljesen függetlenek legyenek, napi szereplői a bulvárlapoknak, a különbség csupán annyi, hogy míg régebben Fecsót csak Vasvári Vivien férjeként emlegették, most már tőle függetlenül is irányul rá médiafigyelem. Az önmagát hobbicelebként is definiáló Szegedi Ferenccel a celebségről, exéről és jövőbéli terveiről beszélgettünk. Interjú.

A Feleségek Luxuskivitelben c. műsorban ismertünk meg téged. Hogyan emlékszel vissza a műsor elindulására?

Dubaiból jöttünk haza Vivivel, ahol éppen megkértem a kezét, amikor véglegesen megállapodott a Viasattal a szereplést illetően, én csak belecsöppentem a kialakult helyzetbe. Fogalmam sem volt, mi lesz ez az egész, mikor hazamentem, egy csomó kamera várt otthon. Azt hittem, én benne sem leszek a sorozatban, az egész Viviről fog szólni, és bár róla is szólt, én is elég sokat szerepeltem benne.

Örültél a szereplési lehetőségnek?

Zavaró is volt, de tetszett is. Maga a tévés miliő eléggé bejött, szerettem a pörgést, a kreatív munkát. Visszagondolva megállapíthatom, hogy lejárattam magam a műsorban, eléggé negatívan jöttem ki belőle, én lettem az ország papucsa. Ennek több oka is van. Például az, hogy hagytam, hogy megtörténjenek a dolgok, nem ellenőriztem, nem kontrolláltam a folyamatokat. Persze azt sem tudom, mennyire lett volna ráhatásom a történésekre, de tény, nagyon befolyásolható voltam.

Meg voltak játszva a jelenetek a sorozatban?

Nem volt előre megírt szövegkönyv, egy jelenetet többször is felvesznek, egyszer így viselkedsz, máskor úgy, teljesen másképp reagálsz a tizedik felvételnél, mint az elsőnél. Nem mindegy, hogy lett végül összevágva egy jelenet. Van két-három rész, amit szívesen elfelejtenék, ezek azok, amikre kábé mindenki emlékszik (nevet – a szerk.).

Mikre gondolsz?

Amikor Vivi kikelt magából és elküldött a születésnapján, hogy húzzak haza a ruháért, én meg, mint egy csicska, elindultam. A másik, amikor a Balatonparton ültünk és elég durván viselkedett velem. Bár abból egy nagyon emlékezetes Dancsó Péter-paródia született.

A sorozat indulásakor nem féltél, hogy kárt tehet a kapcsolatotokban?

Nem, poénnak fogtam fel, azt hittem, alig fogják nézni, aztán végül kiderült, mennyire rosszul gondoltam. Egy éve voltunk már együtt a sorozat előtt, örültem, hogy Vivi megtalálta a helyét, ő nagyon ebbe a világba való, végre meg tudta valósítani önmagát. Azelőtt még picit kereste az útját, de nagyon bejött neki a sorozat és a hírnév, ami ebből fakadt.

Volt valami negatív élményed az ismertség miatt, ami bárhogyan is, de megváltoztatott?

Inkább pozitív lecsapódása volt annak, hogy ismert lettem. Jó dolog, ha valakit megismernek, segítőkészebbek, érdeklődőbbek, nem kell folyton bemutatkoznom. Csak az idegesítő kicsit, hogy mindig a feleséges műsorral jönnek, de szerencsére azóta sokan már jobban megismertek, tudják, hogy nem olyan vagyok, mint akkor. Megszoktam, ha lehet ezt mondani, beletanultam, hogyan kell ezt a helyzetet kezelni. Az elején még elolvastam a negatív kommenteket a rólam szóló cikkek alatt, de ma már egyet sem olvasok el.

Mit köszönhetsz az ismertségnek? Mit adott az életedhez?

Egy kis önbizalmat. Az elején irritált a szereplés és a kamera, elég nagy feszültség volt bennem, ami nem mondom, hogy teljesen elmúlt, de már hozzászoktam az ilyen helyzetekhez, sokkal nyugodtabb vagyok. Korábban el sem tudtam volna gondolni, hogy a Nyerő párost megnyerhetjük Vivivel.

Hogyan emlékszel vissza arra a sorozatra?

Nagyon kellemes élmény volt, ott sokkal inkább önmagam tudtam lenni. Nyilván ott is veszekedtünk, de mi ilyenek vagyunk. Még most is sokat szoktam nosztalgiázni a Nyerő párosról.

Elég sokat cikkeztek, cikkezünk mi is a válásotokról. Hol tart most pontosan az eljárás, mennyire kezelitek békésen?

Érzelmileg már elváltunk, mindenben megállapodtunk, minden papírra van vetve, novemberben lesz még egy utolsó tárgyalásunk, amikor kimondják a válást. Voltak heves időszakok, tagadhatatlan. Tudni kell, hogy mi gyakran veszekedtünk, ami úgy néz ki, mintha bombát robbantottak volna, de rövid idő alatt meg is tudjuk beszélni a nézeteltéréseinket. Nagy előny, hogy volt házassági szerződésünk, ami sok minden szabályozott. Ha ez nincs, sokkal jobban eldurvulhatott volna a helyzet.

Hogy éli meg fiatok, Edward a különválásotokat?

Kicsit több mint egyéves volt, amikor szétmentünk, még nem fogta fel, mi történik. Neki ez lett a természetes, hogy hol velem van, hol Vivinél, sosem sír, ha leadjuk őt a másikunknál. Fele-fele arányban osztjuk meg a felügyeleti jogot, egyikünk irányában sincs semmilyen eltolódás.

Edward Amerikában született, így kettős, amerikai-magyar kettős állampolgár. Miért tartottátok fontosnak, hogy kint szülessen?

Az angolszász területeken az állampolgárság megállapításakor az számít, melyik országban születtünk, nálunk idehaza meg az, hogy milyen nemzetiségűek a szüleid. Szerettük volna, hogy meglegyen számára a lehetőség, hogy bármi is történjen itthon, bármikor kimehessen Amerikába, kábé harminc évvel ezelőtt még a vasfüggöny mögött ültünk, ki tudja, mit hoz a jövő. Mivel Edward amerikai földön született, akár még elnök is lehet belőle. Óriási előnyökkel jár, akár tanulni, akár dolgozni akar, például ha egy amerikai multicégnél talál állást idehaza, más bért fog kapni, mint a magyarok, az amerikai állampolgársága miatt. Az USA a világ egyik legerősebb gazdasága, külföldi állampolgárként viszont nagyon nehéz ott munkát találni, ha ott keresgélne, neki könnyebb lenne. Edward születése óta két barátom felesége is kint szült, ugyanannál az orvosnál, ahol Vivien.

Azt mondtad, te lettél az ország papucsa a luxusfeleségek miatt. Mit nem tudnak rólad az emberek, amivel szeretnéd, ha tisztában lennének?

Kemény fiatalkorom volt, rengeteget dolgoztam fizikai munkásként a szüleim faipari vállalkozásában. Versenyszerűen úsztam, tizenhét évesen magyar bajnok lettem, de inkább a tanulást választottam a sportolás helyett. Nagyon fontos számomra a függetlenség, tizennyolc évesen költöztem el a szüleimtől. A függetlenséghez azonban elengedhetetlen a pénz, ami szabadságot ad. Három diplomát szereztem, építészmérnöki, munkavédelmi szakmérnöki, tervező mérnöki végzettségem is van, és számos középfokú végzettséggel rendelkezem, a faipari technikustól az ingatlanközvetítőig. Van egy saját munka- és tűzvédelemmel foglalkozó cégcsoportom, négy-öt éve pedig belevágtam a fejszémet egy másik tevékenységbe, az ingatlanfejlesztésbe. Ez nem azt jelenti, hogy kivitelező vagyok, hanem azt, hogy megveszek egy telket, megterveztetjük, megépíttetjük az ingatlant, majd eladjuk. Most vásárolták meg tőlünk egy hatvan lakásos társasház utolsó lakását. Emellett van egy Ifjú titánok nevű alapítványom, amivel a huszonegy év alatti fiatalokat támogatom a sport, tanulás, művészetek terén. Sokan azt hiszik, csak pénzért vagyok hajlandó nyilatkozni, pedig több tévés szereplésemért kapott összeget is felajánlottam jótékony célra.

Nem okozott kárt a koronavírus az üzletben?

Nem, mert éppen akkor fejeztünk be a projektünket, amikor a járvány kitört. Ha éppen a közepén jártunk volna, másképp lenne. A szerencse oda megy, ahol felkészülten várják. Vannak terveink, telkeink, de megvárjuk a megfelelő időzítést, amikor érdemes lesz elkezdeni.

Az ingatlanfejlesztés mellett az influenszerkedésbe is belekóstoltál, nemrég posztoltál egy nyereményjátékot, amiben egy közös étkezést lehet nyerni veled a Bellozzo étteremben, ahol most is vagyunk.

Ez nem szponzorált tartalom volt, nem kaptam érte pénzt, az egyik nagyon kedves barátom barátnőjének segítettem, aki korábban már nekem is segített. Azt mondjuk el tudnám képzelni, hogy hozzám illő autó- ruha- vagy óramárkákkal legyenek együttműködéseim. Többen megkerestek már, hogy ajánljak az Insta-oldalamon arckezelést, lézeres szőrtelenítést, fogyasztóitalt. Ezeket visszautasítottam, ebben nem érezném magam kényelmesen, szerencsére nem vagyok megélhetési celeb. Sokan kerülnek fel viszonylag könnyen és hamar a csúcsra úgy, hogy nincs mögöttük semmi, ezért hamar nagyot is esnek. Ilyenkor elkezdenek kapálózni, megpróbálnak mindent, hogy ismét fent legyenek, de nekem az üzleti háttér mindig megadja, hogy jól éljek.

Néhány hónapja van egy új párkapcsolatod, egy szintén Vivien keresztnevű hölggyel. Mi fogott meg benne?

A külső megfog, a belső megtart. Izgalmas, ha egy nőben van egyfajta olaszos temperamentum, de ha ez átmegy állandó veszekedésbe, elviselhetetlenné válik a kapcsolat. Ez csak akkor működik, ha kialakul a megfelelő dinamikája a kapcsolatnak. Azt vettem észre, hogy a hozzám hasonló férfiak inkább ott maradnak meg hosszabb távon, ahol nem basztatják őket (nevet – a szerk.).

Szerinted mik azok a tulajdonságaid, amik a partnerednek nem annyira tetszhetnek?

Az önfejűségem, a nagyfokú szabadságigényem. Hangulatember vagyok, valamikor jobb, ha senki nem szól hozzám.

Mit tervezel a jövőben?

A munkavédelmi cégem jól megy. Nagy ingatlanfejlesztési projektet a közeljövőben nem tervezek, de a Római-parton és Balatonfüreden szeretnék saját részre építkezni, a telkek már megvannak, a terezés folyik. Ősszel lesz több műsor is, amiben szerepelni fogok. Valamint elkészítettem egy saját műsor első részét, ami társkeresésről fog szólni, de ezekről többet nem beszélhetek.