Az RTL is készül az új való Világ szériára, több műsor is foglalkozik a korábbi reality szereplőivel. Most a Fókusz vizsgálta azt a kérdést, hogy miért feküdtek kés alá az egykori szereplők. A korábbi szériákban szereplő; Szandika, Veronika, Mici és Zsófi is bevállaltak egy-egy műtétet, de a videó kiemelt szereplője a kilencedik Való Világ egyik szereplője, Bétéri Vivien volt. 

Vivien a riportban sorolja fel, hogy a villában való szereplése óta milyen komolyabb és egyszerűbb beavatkozásokon esett át, úgy mint: mellnagyobbítás, szájplasztika, botox, sminktetoválás és még sorolhatnánk. Vivien azt is elárulta, hogy a sebészeteken klasszikus címkéket kapnak például az orrátalakítások, így lehet válogatni,ahogy ő fogalmazott, a „Kardashian nózi”, vagy a klasszikusnak számító „Barbie nózi” között.

A riport szépen felsorolja, hogy a különböző szereplők milyen oknál fogva alakították át magukat, VV  Zsófi például kicsinek találta kebleit, Veronika a gyermekáldás előtt is, után is sokat alakított magán, Szandika a tükörképét nem találta megfelelőnek.

Szászi Beáta pszichológus a Fókusznak azt mondta, az átalakulások célja szinte mindig az ideálalak elérése lehet, amelyet a sztárok és modellek is befolyásolhatnak, a műtétek pedig egyfajta függőséget is okoznak.

A teljes anyagot itt tudja megnézni: