Ugyan Britney Spears már négy éve nem adott ki új albumot, a rajongói továbbra is remélik, hogy az énekesnő egy napon visszatér a zeneiparba. A közeljövőben azonban nem valószínű, hogy ez megtörténik, ugyanis mivel még mindig gondnokság alatt van, és más rendelkezik a vagyona felett, nem érné meg neki, hogy ismét munkába álljon, attól függetlenül, hogy van-e hozzá kedve és ihlete.

Spears döntései felett 2008 óta édesapja, Jamie Spears rendelkezett, azonban mivel az egészségügyi állapota megromlott az utóbbi időben, kérvényezte, hogy más vegye át tőle 38 éves lánya gondnokságát. Ezt a posztot időszakosan Jodi Montgomery, az énekesnő „gondozó menedzsere” vette át, amit a lejárta után az idei év augusztus 22-éig hosszabbítottak meg.

A rajongók szerint viszont rég itt lenne az idő kiszabadítani Britney-t (erre utal a #freebritney) és petícióval követelik, hogy mentesítsék az énekesnőt a gondnokság alól: sérelmezik, hogy Spears jelenleg nem rendelkezhet a vagyona felett, csak engedéllyel találkozhat másokkal, nem szavazhat, és természetesen házasságot sem köthet.

Az apja nem engedi, hogy vezessen, minden telefonbeszélgetését és üzenetét figyelik, nem szavazhat, nem lóghat akárkivel, és a pénzét sem költheti engedély nélkül. Ha pedig megszegi valamelyik szabályt, az apja azzal fenyegeti, hogy elveszik tőle a gyerekeit

– szól a petíció szövege, amit már százezren aláírtak. Az elmúlt időszakban a #freebritney mellé olyan nevek álltak, mint Ruby Rose, Miley Cyrus, Paris Hilton, ­Ariel Winter és Rose McGowan.

Jamie Spears a Page Sixnek nyilatkozott az ügyben, elmondása szerint a #freebritney egy hülyeség, egy összeesküvés-elmélet, amely szerint csak kihasználja és kifosztja a gyerekét – miközben minden centtel el kell számolnia. A 68 éves férfi elmondta, hogy szereti a lányát, és az összes gyermekét, de ez egy privát dolog, és csak rájuk tartozik, illetve az illetékes bíróság jobban meg tudja ítélni, szüksége van-e a lányának ilyesfajta gondoskodásra.

Britney Spears Instagramját elnézve sokakban felmerül a kérdés, hogy minden rendben van-e az énekesnővel, ugyanis gyakran posztol értelmetlen, és igencsak indokolatlan dolgokat. Erre azonban ő azt mondja, hogy megérti, ha egyeseket kiakaszt, de ő ilyen, amikor boldog