Lance Bass, az *NSYNC egykori tagja annak idején elég közelről lehetett tanúja Britney Spears életének, és azóta is barátságot ápol a jelenleg gondnokság alatt álló énekesnővel. A fenti közös képük a 2003-as American Music Awardson készült. Bass azt mondja most a podcastjában, hogy mivel ilyen jól ismerik egymást ilyen régóta, sokan kérdezik őt Spearszel kapcsolatban, de sok konkrétumot nem tud mondani, de az biztos, hogy ő sem áll be a #freebritney-mozgalom mögé. Amit mégis mondott, azt a következőképpen lehet magyar nyelven visszaadni:

Nyilvánvaló, hogy problémái vannak. Nem tudom, min megy éppen keresztül, nem tudom pontosan, hogy mivel diagnosztizálták, de amilyen ezeken az online videókon, az biztosan nem jellemző rá, idegenül hat tőle. Ez eléggé új neki. Valami gáz van. Szerintem ezért mondja egy csomó rajongó, hogy „biztos fogva tartják, mert olyan furán viselkedik”, de szerintem az is lehet, hogy csak a gyógyszereitől van ez. Úgy érzem, hogy biztos boldog és szeretné csinálni ezeket a videókat, nincs ezzel baj. Szerintem viccesek és pozitívak – sokkal jobban aggódnék, ha eltűnt volna a közösségi médiából.

Az E! Online-nál részletesebben is lehet olvasni arról, hogy Bass nem vonja kétségbe, hogy a gondnokság alá helyezési procedúra jogszerű és Spears érdekeit szem előtt tartva folyik, és azt sem gondolja, hogy családtagjai közül bárki ki akarná használni az énekesnőt, illetve mentális problémáit.

Mindenesetre íme egy friss példa, alább nézheti meg Spears legutóbbi videóját az Instáról.