Jennifer Lawrence egy időben rendszeresen szerepelt a Velveten. Hol aktuális dögösködései, hol ballépései miatt, de olvasóink is szerették, és mi magunk is szívesen írtunk róla. Mióta azonban férjes asszony lett, keveset hallani róla, ez pedig nem is olyan meglepő. Az E!Online járt utána, mi is van vele mostanában, és csokorba szedték a 30 éves színésznőnek azokat a megszólalásait, amelyekben arról beszélt, milyen társat keres(ett) az életben. (Mi utoljára akkor írtunk róla, amikor az alkoholizálási szokásait osztotta meg éppen Amy Schumerrel – kedvenc receptje mellett, persze.) Merthogy úgy néz ki, megtalálta.

A 30 éves színésznő tíz hónapja boldog felesége a 35 éves Cooke Maroney-nak, aki történetesen műgyűjtő-műkincskereskedő, és akiről többször is úgy beszélt, mint a legjobb ember, akivel valaha találkozott.  Lawrence egyébként inkább általános álláspontját szokta megosztani, a kapcsolatait illetően, a bulvárszereplést valószínűleg sosem élvezte. Viszont ezekből a visszafogott megszólalásokból is kirajzolódik egy jól működő párkapcsolat képe.

Nem szeretek veszekedni, és az állandóan vitatkozó embereket tartom a legidegesítőbbnek a bolygón. Miért nem bírtok leállni? Annyira taszító.

Még 2014-ben részletezte a Vanity Fairnek, ezen kívül milyen legyen még álmai férfije: legyen őszintén önmaga, szeresse a realityket, és inkább fingjon előtte, minthogy előadja a hősszerelmest. Egy évvel később pedig egy interjúban megjegyezte, tudja, hogy ha megtalálja ezt a pompás illetőt, akinek szívesen szülne majd gyerekeket, biztosan nem rontja el a dolgot. 

Az illető Maroney képében érkezett, és a színésznő nem is vacakolt sokat. 

Egyáltalán nem voltam azon az állásponton, hogy készen állok a házasságra. Csak találkoztam Cooke-kal, és hozzá akartam menni. Egymással akartunk összeházasodni.

via GIPHY

Kapcsolatuk (egy közös ismerős, illetve a művészet, a kultúra és a Chandler Bing iránti közös rajongás hozta össze őket) néhány hét alatt jutott el a nehogy-lefotózzanak-együtt szakaszból a totál-szerelmesek-vagyunk szakaszba. Éttermekbe, borbárba, meccsre jártak, néha pedig Európába, rövid vakációra. Egy hónappal a 2019. januári összeköltözésük után megvolt a lánykérés, múlt ősszel pedig összeházasodtak.

A lagzi természetesen nem volt sajtónyilvános, de állítólag óriási, hajnalig tartó buli volt, elképesztő vendéglistával: szerepelt rajta Adele, Emma Stone, Amy Schumer, Kris Jenner, Cameron Diaz és még vagy 150 személy.  „Mindenképpen szeretnék anya lenni” – mondta el 2015-ben, egy interjúban, egy évvel később egy másikban pedig azzal bővített, hogy úgy véli, sok más emberhez hasonlóan neki is ez teszi majd teljessé az életét. De egyelőre erről nincs szó.

Lawrence 2017-ben elmélkedett arról is, tiszta őrület, milyen sokan figyelnek arra, amit mond, valószínűleg nem is egészséges sokat foglalkozni az ilyesmivel. Alighanem van összefüggés eközött és aközött, milyen ritkán nyilvánul meg a nagy nyilvánosság előtt bármiről. A két projekt közti idejét általában visszavonulva tölti, most is épp két 2021-es munkára készül: egy életrajzi film főszerepére, és egy netflixes sci-fire, amelyben Cate Blanchettel szerepel majd.