Játszma-D05-Werk 1 foto Szvacsek Attila

Rá íródott a szerep: A vizsga folytatásában Kulka János karaktere sztrókot kap

2020.10.15. 10:26 Módosítva: 2020.10.15. 10:29

Negyedik hete készül A vizsga című film folytatása A játszma címmel. A főszereplők ugyanazok a színészek, mint az első alkotásban, azaz Kulka János, Scherer Péter, Hámori Gabriella és Nagy Zsolt, és most érkezett egy sajtóközlemény, fotókkal a forgatásról és néhány érdekes részlettel a filmmel kapcsolatban. A teljes sajtóközlemény a képek alatti legördülőben olvasható, de a legfontosabbat már a címben is említjük: a szerepek kifejezetten az őket alakító színészekre íródtak. Köbli Norbert forgatókönyvíró a következőt nyilatkozta:

Ha Kulka nemet mondott volna, nem csináljuk meg A játszmát, meg sem írom a forgatókönyvet. De már az ötletre igent mondott, és nagy örömmel vetette bele magát az új közös kalandba. Kulka sztrókját beleírtam A játszma forgatókönyvébe: az általa játszott karakter, Markó Pál is sztrókot kap a film elején.

Íme a fotók, alatta a legördülőben további információk, majd egyéb hírek röviden, haza hírességekkel kapcsolatban.

A játszmában a Kulka János által játszott karakter is sztrókot kap

Fazakas Péter rendezésében már negyedik hete folyik az új magyar nagyjátékfilm, A játszma forgatása. A játszma a kilenc éve bemutatott A vizsga folytatása, amelyben az első rész ikonikus karaktereit játszó színészek - Kulka János, Nagy Zsolt, Hámori Gabriella és Scherer Péter – mind visszatérnek.

Köbli Norbert forgatókönyvíró A vizsga négy főszereplőjére: Kulka Jánosra, Nagy Zsoltra, Hámori Gabriellára és Scherer Péterre írta a folytatást, rájuk szabta a szerepeket. „Ha Kulka nemet mondott volna, nem csináljuk meg A játszmát, meg sem írom a forgatókönyvet. De már az ötletre igent mondott, és nagy örömmel vetette bele magát az új közös kalandba. Kulka sztrókját beleírtam A játszma forgatókönyvébe: az általa játszott karakter, Markó Pál is sztrókot kap a film elején.” - emelte ki Köbli Norbert forgatókönyvíró.

Az új film története a hidegháborús hatvanas években játszódik, ahol is a kádári titkosszolgálat új, minden eddiginél fordulatosabb és veszélyesebb állambiztonsági játszmába kezd. Ennek a játszmának kellős közepén találja magát a Kulka által alakított nyugállományú alezredes.

Fazakas Péter rendező elmondta, hogy a forgatás előtt kicsit tartott tőle, hogyan fog Kulka János helytállni A játszma főszerepében, de a félelmei már az első közös forgatási napon szertefoszlottak. Kulka csodálatosan teljesít, hatalmas akaraterővel, gyönyörűen dolgozik. „Arra számítottam, hogy többet kell majd Jánossal foglalkoznom, de talán még kevesebb instrukciót igényel, mint a többi színész. Elég a hangulatot megadnom neki, ösztönösen jön belőle minden, az eszközei belülről jövő mély, őszinte gesztusok, úgy jó, ahogy van a jelenetekben.” – hangsúlyozta Fazakas. Kulka a forgatásokon kicsit fáradékonyabb, figyelni kel a fizikai határaira, de a minap Fehérvárcsurgón hajnali kettőkor, a vak sötétben, minden erejét megfeszítve szaladt az erdőben, Pilismaróton pedig az éjszaka közepén többször is beleugrott a víztározó hideg vizébe – ő kérte, hogy ne legyen dublőrje, saját maga akarta végigcsinálni. „Kulka és az általa megformált Markó is átestek egy óriási traumán, ami az életükbe kerülhetett volna. A játszma történetében nem lehet tudni, hogy Markó pontosan milyen állapotban van: mennyi maradt vissza a betegségéből, mire emlékszik, mire nem, hogyan érzékeli, értékeli a külvilág változásait. Nem ismerjük a motivációt, a céljait, egy titokzatos férfi, maga a sötét, fekete lyuk. Amikor egy színész olyan szerepet játszik, amit magánemberként a saját bőrén már megtapasztalt, az olyan mély tudással, bölcsességgel, egyfajta derűvel tölti fel a filmbeli jelenlétét, ami máshonnan nem eredeztethető. Ez egy kegyelmi állapot, ami óriási pluszt ad az alakításához – én ezt a csodát látom, érzem Kulka játékában.” – összegezte Fazakas Péter rendező.

A játszma szinopszisa szerint:

1963, Budapest. Az állambiztonság tisztje, Jung András (Nagy Zsolt), élete tökéletes: boldogan él feleségével, Évával (Hámori Gabriella) és az egyetlen dolog, ami előléptetését hátráltatja, egy versengő kolléga, Kulcsár (Scherer Péter). Amikor felbukkan a múltból egy lezáratlan ügy kapcsán a legendás kém, Markó Pál (Kulka János), fordulat fordulatot követ és kezdetét veszi egy könyörtelen párharc, ahol senki és semmi nem az, aminek látszik, és egyetlen emberi gesztus az életedbe kerülhet.

A szigorú COVID előírások betartása mellett zajló forgatás november elején fejeződik be. A játszma a tervek szerint A vizsga bemutatásának tizedik évfordulóján 2021-ben kerül a magyar mozikba. A játszma a Film Positive gyártásában készül, producere Lajos Tamás (Örök tél, A berni követ, Apró mesék), rendezője Fazakas Péter (Árulók, Szabadság - Különjárat), a forgatókönyvet Köbli Norbert (Örök tél, Trezor, A berni követ, A vizsga) írta, operatőre Nagy András (Örök tél, Félvilág), vágója Kovács Zoltán, látványtervezője Vinnai Petra, jelmeztervezője Kemenesi Tünde. Főszereplői: Kulka János, Nagy Zsolt, Hámori Gabriella, Scherer Péter és Staub Viktória.

Socialmedia: Facebook itt, Instagram itt.

További hírek röviden:

Megjelent a legújabb HOT!🔥magazin, rengeteg hírességgel, érdekes történetekkel! Nem érdemes kihagyni! A címlapunkon: –...

Posted by HOT! Magazin on Wednesday, 14 October 2020
  • A friss Hot! magazin fenti címlapján hozza, hogy Détár Enikő balesetet szenvedett a Dancing With The Stars forgatásán, egy csont eltört az orrában, amely el is ferdült emiatt. Kórházi kezelésre volt szüksége.
  • A Barátok köztben is alakítani kellett egy szerepet egy színész miatt, írja a Blikk: Széles László eltörte a karját, ezért az őt alakító karakter is törött karú lesz a sorozatban.
  • Gryllus Dorka a Story magazin címlapján szerepel azzal, hogy hamarosan megszületik második kisfia, aki az Áron nevet kapja majd. A színésznő és párja, Simon Kornél még a gyermek megszületése előtt össze szeretnének házasodni.
  • Czutor Zoltánék második kiesésével megvan a Nyerő páros top3 versenyzőpárja, erről itt írtunk.
  • És még hír két új klipről/dalról. Egyrészt Fekete Pákó friss szerzeménnyel jelentkezett, a címe Zsuzsi, Zsuzsi mutasd a szoknyád. Kattintson át érte a YouTube-ra, ha belenézne-hallgatna.
  • Másrészt a Tankcsapdának is van új klipje, a címe Ülj le mellém, az ihletője Debrecen, a rendezője Till Attila. Alább lehet megtekinteni.
Hozzászólna? Írjon nekünk Facebookon!
Rá íródott a szerep: A vizsga folytatásában Kulka János karaktere sztrókot kap

A mai hírekben még: eltört Détár Enikő orra a Dancing With The Stars forgatásán, Gryllus Dorkáék második kisfiát pedig Áronnak fogják hívni.

1 · Oct 15, 2020 10:26am Tovább a kommentekhez
Facebook Comments