Már hivatalos, hogy Joe Biden Amerika új elnöke, ám még a jövő év elejéig hivatalában maradó Donald Trumpról is van mit írni. Most például azt, hogy megválik az egyik helikopterétől, írta a TMZ.

Az elnöknek jelenleg három Sikorsky S76-B típusú helikoptere és több magánrepülője is van, de most nem azokat, hanem az egyik Sikorskyt árulja, érdekes módon úgy, hogy nem adott meg eladási árat. A TMZ szerint egy ilyen helikopter ára 700-800 ezer dollár, vagyis 210-240 millió forint között lehet, az újabb modelleké azonban, mint amilyenje Trumpnak is van, 1-2 millió dollárt érhet. Becslések szerint az elnök 1,5 millió dollárért, vagyis körülbelül 450 millió dollárért tehet túl a gépen.

A helikopter áruba bocsátásának semmi köze nincs Trump mostani vereségéhez, ugyanis már augusztus óta árulja a gépet, amit például a 2016-os kampánya alatt is gyakranhasznált, az oldalán pedig még az elnök neve is ott virít. Arról mindeddig nem tudni, hogy bárki is komolyabban érdeklődött volna iránta. 

És ha Trump helikoptere nem nyűgözte volna le, megmutatjuk, hogy a Time egy rövid videóban foglalta össze azt a 15 címlapját, amin az amerikai elnök szerepelt. Nézze csak: