Aki sikeres, annak valószínűleg jó sok pénze is van, vetették fel a mai Reggeliben, a műsorba meghívott Rubint Rékától pedig azt kérdezték meg, mennyire kényeztetik el gyereküket anyagi javak tekintetében. Rubint erre legfontosabb gyermeknevelési példamondatával válaszolt, mely szerint egy gyerekkel semmit nem kell tenni, csak példát kell mutatni neki. 

Rubint elmondta, hogy ő és férje, Schobert Norbert is szerény körülmények között nőttek fel, mindkettőjük sokat dolgozott gyerekként, Schobert például fagyit árult a strandon, Rubint pedig szüleinek segített a mezőgazdasági munkában. Amikor a házigazda Lakatos Márk megkérdezte, gyermekei mindent megkapnak-e Rubint határozottan válaszolt:

abszolút nem. 

Karácsonykor a gyerekek, amikor még kisebbek voltak, csak egy vagy két dolgot nevezhettek meg, hogy mit szeretnének kapni, amit a család közösen vett meg nekik. Amikor már elég idősek voltak ahhoz, hogy dolgozzanak, besegítettek a családi vállalkozásba. A műsorból az is kiderült, hogyan lett pénze Schobert Larának egy kocsira: eladta a lovát, (így legalább a lovaglás és a ló gondozása helyett inkább a tanulásra tudott koncentrálni), valamint volt egy kis spórolt pénze is, a kettő együtt pedig pont akkora összeget tett ki, mint amennyibe kiszemelt autó került.

Azt mondta, anya, fogok én még lovagolni majd, amikor az iskolát elvégeztem. (...) Ezt kiegészítette az összespórolt kis pénzével, így lett autója, most vezet már, és december 13-án megy vizsgázni, nagyon izgulunk. 

Rubint elmondta, hogy gyerekei nem akarnak beleülni szüleik cégébe, pedig ő nagyon szívesen továbbadná a stafétát, Norbikának a céget, Larának az ő saját dolgait. Ezzel szemben Norbika orvos szeretne lenni, Lara „teljesen más területen” dolgozna.

Rubint ismét kifejtette azt a véleményét, hogy a gyerekekre károsan hatnak a közösségi oldalak, ezért 21-22 éves koráig mindenkit eltiltana tőle. Amikor megkérdezték tőle, mi lenne akkor Schobert Larával, ha nem használhatná ezeket az oldalakat, az anyja elmondta, hogy téves, hamis információ, hogy a lánya az autóját az Insta-oldalán szerzett pénzből vette volna meg. 

A Lara teljesen véletlenül építette. Semmi célja nem volt ezzel. Az Álarcosba (Schobert Lara az Álarcos énekes első évadában szerepelt) úgy kellett könyörögni neki, hogy fogadja el a felkérést. Csak azért fogadta el, mert be tudott bújni egy álarc mögé el tudott bújni mint Schobert Lara és a hangját tudta megmutatni.