Érdekes módon még András herceg legutóbbi botrányakor sem volt annyi szó a brit királyi családról, mint mostanság – pedig most véletlenül semmi sem történt II. Erzsébettel és rokonaival, csak megjelent A korona című sorozat negyedik évada. Az epizódok rengeteget foglalkoznak Károly herceg és Diana hercegné házasságával, és ha az ember azt mondja, hogy az a kép, amelyet a sorozat a férjről festet, nem teljes mértékben pozitív, akkor még nem mondott semmit.

Károly herceget és Kamilla hercegnét a sorozat kapcsán most újra rengetegen támadják és kritizálják, az 1997-ben elhunyt Dianát a védelmükbe véve, amire a család azzal reagált: szeretnék, ha a Netflixa sorozat minden részének elején kiírná, hogy a film csak fikció. Tíz epizódban nyilván nem lehet egy kapcsolat, főleg egy ilyen komplikált kapcsolat nagyjából tíz évének minden részletét bemutatni, ezért összeszedtünk még 5 fontos/érdekes dolgot Dianával kapcsolatban, amik a sorozatból kimaradtak.

1. Diana gyerekként átélte szülei rázós válását

A korona középpontjában II. Erzsébet és családja áll, részletes képet festve egy rideg, érzelemmentes családról ez. Diana gyerekkoráról és saját családjáról azonban nem sok minden derül ki, úgyhogy az ember azt feltételezhetné, hogy biztos szokványos/idilli gyerekkora lehetett a későbbi hercegnének. Az igazság azonban ennek az ellenkezője.

A Spencer-szülők között nagyon feszült volt a viszony, részben azért, mert sokáig nem született fiúörökös. Diana két nővére után végre született egy fiúgyermekük, aki azonban nem sokkal később, még csecsemőkorban elhunyt. A szülők nagyon vártak már egy kisfiút, de 1961-ben Diana született meg, csak 1964-ben jött végre a világra a három nővér öccse, Charles Spencer, a házasság azonban ekkor már menthetetlen volt.

A szülők folyamatos vitái után az anya elhagyta a családi otthont egy másik férfiért, majd válásra került a sor, és az édesanya ekkor magával vitte a négyből a két fiatalabb gyereket (a két idősebb már bentlakásos iskolában tanult). Diana hét éves volt, amikor a szülei közötti ellentét pereskedésig fajult. A bíróság végül az apának ítélte a felügyeleti jogot. A Page Six idézi Diana öccsének legutóbbi nyilatkozatát, amely szerint a gyerekkoruk traumatikus volt.

2. Diana hercegné gyűlölte a mostohaanyját

Lady Diana édesapja, Edward Spencer, Althorp vikomtja 1976-ban nősült újra, amikor a későbbi hercegné már bőven tinédzser volt. A mostohaanya Raine, Darthmouth grófnője volt, és a Spencer-gyerekek ki nem állhatták őt. A halála után nyilvánosságra került hangfelvételeken Diana beismeri, hogy annyira nem szerette mostohaanyját, hogy megpróbálta lelökni őt a lépcsőn, amint azt a The Telegraph cikke is említi.

3. Dianának öngyilkossági kísérletei voltak, terhesen is

Szintén a fent említett felvételekből derül ki, hogy Dianának nem a bulimia volt az egyetlen mentális problémája. Az eljegyzésével, majd esküvőjével kialakult helyzetet annyira nem tudta feldolgozni, hogy több öngyilkossági kísérlete is volt, amint azt a Daily Mailnél is lehet olvasni. Pár héttel Károly és Diana házasságkötése után a hercegné megpróbálta felvágni az ereit, hosszú ideig a nap nagy részét saját bevallása szerint sírással töltötte, a depressziójára gyógyszert szedett.

Diana egy alkalommal Vilmos herceggel terhesen is megkísérelt véget vetni az életének. Ezeken a bizonyos hangfelvételeken a hercegné így emlékezik erre vissza a Daily Mail átirata szerint: „levetettem magam a lépcsőn. Előjött a királynő, teljesen elborzadt, reszketett, annyira megijedt. Tudtam, hogy nem fogom elveszíteni a babát, pedig a hasam tájékán elég sok zúzódásom lett.

4. Vilmos születését Károly lovaspólójához igazították

Az A koronából is kiderül, hogy Károly herceg milyen szenvedélyesen szereti a lovaspólót, de a fent linkelt cikk Diana hercegné első szülése kapcsán megjegyzi azt is, hogy a hercegné annyira rosszul volt az egész terhesség alatt, hogy az orvosok úgy döntöttek, nem várják meg a természetes szülést, hanem művi úton indítják be a folyamatot. Hogy erre mikor kerüljön sor, azt annak megfelelően választották ki, hogy Károly herceg mikor ért rá.

Egy olyan napot kellett találnunk, ami megfelelt Károlynak és a lovaspólónak

– emlékezett később vissza Diana. Hozzátette azt is, hogy amikor a királynő először meglátta Vilmost az inkubátorban, a következőt mondta trónvárományos unokájára:

hála az égnek, nem olyan a füle, mint az apjáé!

5. A királynő védte Dianát a fotósoktól

Amint azt A korona remekül bemutatja, a sajtó túlzott érdeklődése kezdettől fogva gondot jelentett Diana számára. Az viszont nincs benne a sorozatban (szerepel viszont Az utolsó királynő című könyvben, amit ebben az összeállításunkban is említünk), hogy II. Erzsébet tisztában volt azzal, mennyire megnehezíti menye életét a paparazzók érdeklődése, és tett is azért, hogy könnyebb legyen neki  a helyzet.

Amikor egy alkalommal a sajtó képviselőivel találkozott, elmondta a bulvárlapok szerkesztőinek, hogy változtatniuk kell a módszereiken, és felszólította őket, hogy hagyják Dianát nyugodtan élni az életét. Más kérdés persze, hogy ettől még a nemzetközi sajtó érdeklődése a hercegné egész élete során soha nem csappant.

+1. Diana táncolt John Travoltával is

A koronában szerepel egy jelenet, amikor a hercegné Wayne Sleep balettművésszel ad elő egy táncot Károly herceg nagy megdöbbenésére. Sleep azóta realitysztár lett, szerepelt 2003-ban a Celeb vagyok, ments ki innen!-ben, 2011-ben a Vacsoracsatában, 2018-ban pedig a Celebrity Big Brotherben, de nála jóval híresebb táncpartnerei is voltak Dianának. Amint azt az alábbi fotó is mutatja, a hercegné 1985-ben John Travoltával táncolt.

Hozzászólna? Írjon nekünk Facebookon!
5 tény Diana hercegnéről, ami A koronából kimaradt

Diana nem egy idilli otthonból érkezett a királyi családba, és nem a bulimia volt az egyetlen mentális problémája: terhesen levetette magát a lépcsőn.

3 · Dec 13, 2020 04:23pm Tovább a kommentekhez
Facebook Comments