Shawn Mendes és Sam Smith két huszonéves énekes, mindketten jártak már Magyarországon, ők láthatók a fenti képen. Mendes 22 éves és kanadai, a legtöbben talán Stitches és a Señorita című számokból ismerik, az utóbbit Camila Cabellóval közösen adják elő.

Sam Smith 28 éves és brit, a Money On My Mind és a Stay With Me című dalokkal robbant be 2014-ben, és 2015-ben Oscar-díjat is nyert a Writing's On The Wall című számmal, ami a Spectre című James Bond-film dala volt. Ahogy haladt előre Smith karrierje, egyre több mindent osztott meg a magánéletével és szexualitásával kapcsolatban, és azt mondja, úgy érzi, sem a férfi, sem a nő kategóriába nem illik bele az ő személyisége.

Ezt angolul a non-binary, azaz a nem bináris kifejezéssel szokás leírni, ami arra utal, hogy Smith nem sorolja be magát a férfi/nő kettős felosztásba. Angol nyelvterületen az ilyen személyeknek gondot okoz, hogy angolul alapvetően nem lehet úgy beszélni valakiről, hogy ne határoznánk meg a nemét: vagy he-ként, azaz férfiként, vagy she-ként, azaz nőként lehet csak valakire hivatkozni. Sam Smith egyike azoknak, akik nem binárisként egyik megjelölést sem találják önmagukra nézve pontosnak, ezért azt kérik, hogy róluk angolul a többes szám harmadik személyű they névmással beszéljenek, ez a névmás ugyanis nem tartalmaz utalást semmilyen nemre.

Nos, péntek este volt az iHeart Radio idei Jingle Ball nevű, sztárparádés koncertje, ahol Shawn Mendes és Sam Smith is szerepelt, az előbbi konferálta fel az utóbbit, de a he névmást használva, azaz férfiként beszélve Sam Smithről. Íme egy felvétel az egyébként roppant kedves és tiszteletteljes hangvételű felkonfról.

Amint Shawn Mendes rájött, hogy hibázott, azonnal elnézést kért Sam Smithtől egy Instagram-sztoriban, amit rajongói a Twitteren is megosztottak, merthogy az Instagramról automatikusan eltűnik.

Ó, Sam Smith, annyira sajnálom, hogy férfiként beszéltem rólad a Jingle Ball-os bemutatásodban. Eltévesztettem. Nem fog többet előfordulni... Sok szeretetet küldök! És abszolút te vagy az egyik legviccesebb ember, akivel életemben találkoztam!

– írja Shawn Mendes a bocsánatkérésében. Sam Smith nagyon szimpatikusan, szívekkel fogadta kollégája üzenetét, a következő két mondattal, szintén az Instagramján, szintén automatikusan eltűnő sztoriban.

Mindannyian együtt tanulunk. Boldog ünnepeket, sok szeretetet küldök.

Ezt a témát a World of Wonder írta meg először.

Hozzászólna? Írjon nekünk Facebookon!
Shawn Mendes bocsánatot kért azért, hogy férfiként beszélt Sam Smithről

Sam Smith non-binary-nek tartja magát, se a férfi, se a női névmás nem illik rá. Shawn Mendes egy koncerten mégis he-nek nevezte, elnézést kért.

510 · Dec 13, 2020 12:22pm Tovább a kommentekhez
Facebook Comments