Az órák című filmben dolgozott együtt annak idején Meryl Streep és Nicole Kidman, de közös jelenetük abban az alkotásban nem volt. Hát most végre tényleg együtt láthatóak ők ketten a The Prom című, netflixes musicalben, amit Ryan Murphy, a Glee és az American Horror Story kreátora rendezett.

Az LMBT-tematikájú szórakoztató film sajnos a kritikusok szerint nem sikerült túl jól (a Rotten Tomatoes 59%-os értékelése kínosan szerény ehhez a szereposztáshoz képest), ezért könnyen lehet, hogy a film helyett érdemesebb az alábbi videót megnézni, amelyben Meryl Streep egyik dalát adja elő The Promból egy csapatnyi drag queen. A videó érdekessége, hogy valamennyi szereplő egy másik Meryl Streepnek van beöltözve: a cím ezer Merylt ígér, de igazából csak tízen vannak, tíz legendás filmszerepet idézve (illetve a plusz egyként a performanszot nyitó Manila Luzon Meryl Streepnek a The Promban szereplő karakterét idézi).

Az Oscar-rekorder színésznő 10 korábbi filmjére tartalmaz utalást az alábbi paródiavideó – vagy talán hiba ezt paródiának felfogni, jobb, ha tiszteletadásként közelíti meg az ember. A lényeg: hány filmet ismer fel a tízből?

A videóban szereplő drag queenek jó része a RuPaul's Drag Race című reality-vetélkedőből ismert egyébként, alább a legördülőben találja a neveiket, valamint a megfejtéseket, azaz azt, hogy melyikük melyik Meryl Streep-filmet próbálta megidézni öltözékével és gesztusaival.

Kattintson ide a megfejtésért!

Manila Luzon - The Prom

Monique Heart - Az ördög Pradát visel

Dani Kay - Mamma Mia!

Kim Chi - Kétely

Big Dee - Nőstényördög

Jewels - A Vaslédi

Jinkx Monsoon - Jól áll neki a halál

Miss Vanjie - Julie & Julia

Willam - Sophie választása

Valentina - Kisasszonyok

Delta Work - Vadregény