Egy nemrég megjelent,  Being Bridget Jones (Bridget Jonesnak lenni) című dokumentumfilmben Hugh Grant arról beszélt, hogy kezdetben nem gondolta úgy, hogy Renéz Zellweger jó választás, hogy Bridget Jonest megformálja, szemlézte az E! News.

A Helen Fielding angol írónő regénytrilógiáján alapuló három Bridget Jones-film kiszemelt főszereplőjétől azért idegengedett Grant, aki a filmben Jones egyik szerelmét alakítja, mert Zellweger nem angol származású, szemben a film többi szereplőjével és a stáb nagy részével.

Elég nagy botrány volt abból, hogy miért nem egy brit színésznő játssza a szerepet. Nem ismertem Renée Zellwegert, csak azt, hogy texasi származású és egy brit karaktert játszana. Ez számomra egy picit úgy tűnt, mintha túlfeszítették volna ezzel a húrt.

Grant félelmei alaptalannak bizonyultak, az első Bridget Jones-film nagy siker lett, amit még kettő követett. Igaz, az utolsó, 2016-os filmben Grant már nem szerepelt. 

A könyv kiváló, de a forgatókönyv teljesen eltér tőle - vagy legalábbis az a változata, amit én láttam néhány éve. Úgyhogy úgy döntöttem, nem vállalom el a szerepet. De szerintem meg fogják csinálni, csak éppen Daniel (Grant filmbéli karaktere) nélkül

- nyilatkozta akkoriban Grant a Free Radionak.