Paris Hilton tavaly szeptemberben megjelent This Is Paris nevű dokumentumfilmjében beszélt arról, milyen bántalmazásokat kellett átélnie abban az Utah-ban található bentlakásos iskolában, a Provo Canyon Schoolban, ahová szülei íratták be, abban bízva, hogy a szigorú iskola megfegyelmezi a lányukat. Miután Hilton kitálalt a dokumentumfilmjében, Kat Von D is lenyilatkozta, hogy ő is ugyanabba a bentlakásos iskolába járt, és Hiltonhoz hasonló traumák érték. Az örökösnő pert indított az intézmény ellen, vallomását a People szemlézte. 

Hilton vallomását azzal kezdte, hogy még ma is vannak rémálmai a bentlakásos iskolában szerzett élményeiről, ahová akarata ellenére vitték: az éjszaka közepén két idegen tulajdonképpen elrabolta őt a hálószobájából. 

Napi szinten bántalmaztak szóban, lelkileg és testileg. Elvágtak a külvilágtól, minden emberi jogomtól megfosztottak. (...) Diagnózis nélkül gyógyszereket szedettek velem, amiktől kábulttá és kimerülté váltam. 11 hónapig nem szívhattam friss levegőt, nem láttam a napfényt. 

Hilton állítása szerint minden alkalommal, amikor a fürdőbe ment, kamerákkal figyelték, 16 évesen korában kíváncsi szemekkel lesték a meztelen testét. Hilton szerint ő az élő bizonyíték arra, hogy a pénz sem véd meg valakit attól, hogy bántalmazás áldozata legyen. 

Hilton azért vitte bíróságra az ügyet, hogy más fiatalnak ne kelljen átélnie azokat a borzalmakat, amiken ő ment keresztül. A dokumentumfilm megjelenése után nem sokkal az iskola is reagált a vádakra: mindent tagadott.