Kim Kardashian és Kanye West válása sok szempontból lehet érdekes a popkultúra iránt érdeklődőknek, például, mert különösen ismert személyekről van szó: az egyik egy elnöki ambíciókkal élő, több művészeti ágban alkotó, excentrikus ember, a másik pedig eleve a celebvilágból érkezett, a családi realityvel és Paris Hilton asszisztenseként elhíresült illető, aki az évek alatt sikeres üzletember lett, több vállalkozását is hatalmas nyereséggel üzemelteti.

Hogy ők egymásnak mi mindent köszönhetnek, nálunk nyilván jobban tudják. Az biztos, hogy van négy gyerekük (North idén tölti a nyolcat, Saint a hatot, Chicago nemrég lett három, Psalm pedig két éves lesz májusban), és igyekeznek úgy intézni a válásukat, hogy őket minél kevésbé rázza meg a dolog. Kardashian, aki a válókeresetet múlt héten (február 19-én) beadta, azt kérelmezte, hogy mindketten gyakoroljanak láthatási és felügyeleti jogot, nagyvonalúan nem hivatkozva férje mentálhigiénés problémáira, amivel érvelve esetleg előnyt szerezhetett volna a gyermekelhelyezés kérdéseiben. Pedig egyébként nem kockáztatott: Laura Wassert kérte fel ügyei intézésére, aki különösen nagy sikerrel szokta képviselni ügyfeleit a válóperes ügyekben.

A hatalmas vagyonuk megosztásával kapcsolatban aligha várhatók bonyodalmak, mivel mindketten elfogadták, hogy ki-ki a házassági szerződésükben foglaltak szerint részesedjen. Amiről egyelőre nincs információ: hogy mi lesz a pár Hidden Hills-i házával (mit házával, ingatlankomplexumával), amelyet 2014-ben vásároltak, és körülbelül hat éven keresztül újítottak fel, alakítottak át, szépítettek. 

Mit tud ez a ház?

Annak idején húszmillió dollárért vásárolták, és a Page Six szerint mostanra az átalakításokkal megtriplázták az értékét. Az alábbi galériában külső felvételeket láthat, időrendbe szedve: kattintson, ha érdekli az összkép.

Szóval a  felújításról a Kardashian-West házaspár többször is elmondta, hogy nagy megpróbáltatás volt, egy ideig még a feleség anyjánál is lakott a pár. (Ekkor, Kris Jenner zuhanyzójában hasított Westbe a felismerés, hogy indulnia kell az elnöki székért.) A végeredményre viszont mindketten büszkék voltak, főleg Kim Kardashian ontotta az ezzel kapcsolatos posztokat a közösségimédia-felületein. Volt miből meríteni, az ingatlan a tavaly márciusi Architectural Digest címlapjára került. (Érdekesség: 2018-ban derült ki, hogy a pár korábban megállapodott arról, az otthonukról készült felvételeiket nem mutatják meg a nyilvánosságnak – csakhogy aztán West mégis kitett egy képet a boltíves folyosóról, így Kardashian sem fogta vissza magát.)

A fenti képek alapján is egyértelmű, hogy lehetőleg egyszínű tereket alakítottak ki a házban, sokszor határozottan templomokra emlékeztető stílusban (nem az aranyozott-barokkos irányzatról van most szó), Azóta pedig még több felvételen csodálhatták meg az érdeklődők, milyen eredeti megközelítéssel újították fel belülről az ingatlant. Az interneten persze nem mindenki állt ehhez ilyen átszellemülten, sokan üresnek és unalmasnak, esetenként értelmetlennek nevezve a végeredményt. Napokig tartó rejtély volt például, hogyan lehet ebben a fürdőszobában fogat mosni. (Aztán Kardashian elárulta, hogy van lyuk, amelyen keresztül távozhat a víz.) Azon valószínűleg kevesebben lepődtek meg, hogy mindezt West tervezte így.

A sétaúttal körülölett fürdőszoba már önmagában eredeti ötlet, kivel ne fordult volna még elő, hogy zuhanyzás, fürdés vagy fogmosás közben mások figyelő tekintetére vágyott? Na de nézelődjünk tovább, Kardashian pont a napokban demonstrálta a(z egyik?) kandalló előtt, hogy milyen állapotban van most a teste – szerinte ez annak köszönhető, hogy növényi alapú táplálkozást folytat. (Mint oly sok más élőlény ezen a bolygón, a papagájhalaktól a tehenekig.)

Megintcsak a Page Sixhez kell folyamodnunk, akik a fentebb hivatkozott cikkükben összegyűjtötték, az eltelt évek alatt mik derültek ki az épületegyüttessel kapcsolatos vízióról. 

  • West szerint a ház egy „kertvárosi McMansionből egy futurisztikus belga monostorrá alakult ”;
  • Kardashian semmit sem tudott a lakberendezésről a férje előtt, „de vele lenni egy különleges tanulási folyamat. Valódi büszkeséget érzek most azért, mert tudom, mink van, és miért fontos”.
  • A munkára Axel Vervoordt belga tervezőt kérték fel, aki a tisztaság jelszavával látott neki a feladatnak. „Kanye és Kim valami teljesen újat szerettek volna. Nem dekorációról beszéltünk, hanem egyfajta filozófiáról, hogy hogyan élünk most, és hogyan szeretnénk élni a jövőben. Megváltoztattuk a házat azzal, hogy megtisztítottuk, és folyamatosan dolgoztunk azon, hogy egyre tisztább és tisztább legyen.” Elmondása szerint a japán designban évszázadok óta jelenlévő buddhista megközelítésen alapszik a végeredmény, amely a lét három ismérve a mulandóság, az éntelenség és a szenvedés. David Letterman műsorában West mindezt azzal egészítette ki, hogy a ház átalakításának tervét átjárta a vabi-szabi szemlélet, amelyet ő a „természet egyszerűségében rejlő bölcsességként” határozott meg.

Érdekes módon a beszélgetés egy része West gardróbjában zajlott, amelyről azóta egyértelműen kiderült, hogy Kardashian birtokba vette, és a saját alsónemű-és lézengőviseletmárkájának darabjkait tartja benne. Igaz, Westnek már aligha kell, hiszen a cipői például már elhagyták a házat.

West stílusa a kezdetektől hatott Kardashianre

Kim Kardashian és Kanye West 2012-ben jöttek össze, az akkor még főleg rapperként ismert West stílusa, szemlélete már a kezdetektől nagyon sokat változtatott a celebnő megjelenésén. Annyira a kezdetektől, hogy még csak két hónapja jártak, amikor már írtunk arról velvetileg, hogy mennyit komolyodott, finomodott a stílusa.

Az alábbi galériában láthat néhány képet a West előtti időszakról – a képválogatás nem öleli fel házasságuk teljes időszakát, már csak azért sem, mert nemrég, Kardashian 40. születésnapjára már készültünk egy hasonló összeállítással.

Mint a fotók alapján is nyilvánvaló, West esztétikája nagyban befolyásolta Kardashianét, az öltözködésében és a SKIMS nevű márkájában is gyakorlatilag az ő designjegyeit követi. Kérdés, hogy mi lesz a jövőben: látványos változás, új irányok keresése a házasság után, vagy marad minden így – hiszen ez közben Kardashian stílusa is lett? És eléggé szereti ezt a minimalista, távolról kicsit életidegennek ható stílust ahhoz, hogy szívesen maradjon ebben az évek alatt, nagy szenvedések árán kivitelezett házmonstrumban? Mert West mintha végleg beköltözött volna a wyomingi házába. Nem mintha ettől bármi is függne – csak egy újabb korszak ért véget a celebkultúrában, és még senki sem tudja, mi lesz a hagyatékával.

Hozzászólna? Írjon nekünk Facebookon!
Hat évig újították fel, a Kardashian-West házasság szimbóluma lett ez a ház

A semmi is lehet látványos, de mi lesz a Hidden Hills-i épületkomplexummal, aminek értékét megháromszorozták? És miért ennyire üres?

2 · Feb 24, 2021 09:55am Tovább a kommentekhez
Facebook Comments