Ada azt hitte, hogy fiúval várandós, és Brunónak gondolták elnevezni a gyereküket, de aztán kiderült, hogy lánnyal terhes – úgyhogy a férjével kereshettek neki új nevet. Erről beszélgettek a Reggeliben, ahol a továbbra is Németországban élő műsorvezető elmondta: végül a Freja név mellett döntöttek, amelyet ők Freyaként használhatnak, mivel Németországban bizonyára sikerül nemzetközi helyesírás szerint anyakönyveztetni. (Magyarországon csak a j-s változat adható.)

A gyerek teljes neve Kiss Freya lesz tehát. Freyja amúgy egy Ván istennő a skandináv mitológiában, tevékenységi körébe tartozik a szerelem, szexualitás, termékenység, háború, halál, szépség és az arany is. További érdekesség, hogy macskák vontatta szekéren közlekedik, ura távollétében aranykönnyeket sír, van egy terme a túlvilágon a csatában hősiesen elhunytak elszállásolására, és nagyon sok növény viselte a nevét a skandináv területeken, amíg a keresztény hittérítés hatására át nem nevezték azokat Szűz Máriával összefüggőre.

Pintér arról is beszélt a műsorban, hogy korábban úgy tűnt, Németországban lazítani fognak a koronavírus terjedését meggátolni hivatott intézkedéseken, és hetente egyre több mindent lehet majd csinálni, de megint növekedett az esetszám, úgyhogy ebből nem lett semmi. „Múlt héten még úgy volt, hogy a fiúk elkezdhetnek iskolába járni minden másnap, aztán pénteken jött az email, hogy mégsem” – mondta el ikreiről.

Hozzászólna? Írjon nekünk Facebookon!
Ada lányát Kiss Freyának fogják hívni

Eléggé úgy nézett ki, hogy Brúnót vár, de kiderült, lánya lesz. Sikerült új nevet találni, reméljük, meglesz a cicás szekér is!

10 · Mar 16, 2021 11:26am Tovább a kommentekhez
Facebook Comments