Lassan két hete, hogy Halsey, a Closer című dallal megismert énekes változtatott egy aprót, de fontosat az instagramos bemutatkozásán, de még mindig kap kérdéseket a dologgal kapcsolatban. Amint azt az Us Weekly című magazin is megírta, a fenti, 2019-es képen látható híresség most azt mondja, hogy az általa használt névmások:

she/they.

Ennek a névmás-kérdésnek a fontosságát a magyar anyanyelvűek valószínűleg nehezebben érzik át, mindenesetre az angol nyelvre jellemző, hogy alapvetően nem szokás egy személyről úgy beszélni, hogy a he vagy she névmások közül valamelyikkel meg ne jelöljük az illető nemét. Ez egyrészt transzneműeknél szokott gondot okozni, másrészt az úgynevezett non-binary személyeknél, akik úgy érzik, őket a férfi-nő dichotómiába nem lehet besorolni. Mivel az angolban a semleges nemű it névmás csak tárgyakra használható, akik a nemmegjelölést kerülni szeretnék, azok az utóbbi időben egyre gyakrabban használják he vagy she helyett a they-t, ami alapvetően a többes szám harmadik személyű névmás, azaz azt jelenti, hogy ők, de emellett egyre gyakoribb az az értelme is, ami a magyar egyes számú ő-nek felel meg: azaz egy meg nem határozott nemű személy. A they névmást használja többek között Sam Smith énekes és Nico Tortorella színész – valamint most már Halsey is.

Halsey korábban többször is beszélt biszexualitásáról, jelenleg egy férfival, Alev Aydinnal él kapcsolatban és babát vár. A 26 éves énekes nemrég tett ki egy friss fotót a hasáról az Instagramra, ez látható alább, de a fenti fotójánál írt arról, hogy most, hogy terhes, méginkább rádöbbent arra, hogy amellett, hogy nő, elsősorban ember. Minden bizonnyal ez a gondolat vezetett ahhoz, hogy bemutatkozásában feltüntette, hogy ezentúl annak is örül, ha nem kifejezetten nőként, hanem a they névmás használatával beszélnek róla.

Halsey egy automatikusan eltűnő Instagram-sztoriban hétfőn a következőt tette még hozzá a témához:

mindkét névmást egyaránt szívesen használom. Az, hogy a they-t felveszem a she mellé, ez tűnik számomra a legautentikusabbnak. Aki csak egy kicsit is ismer engem, tudja, hogy mit jelent számomra az, hogy ezt kifelé kifejezzem.