Chrissy Teigen idén egyszer már bejelentette, hogy kivonul a Twitterről, de 23 nap után visszajött. Most nem jelentett be ilyesmit, de Courtney Stoddenhez fűződő botránya miatt május 12-én tweetelt egy bocsánatkérést és azóta megint nem használja a platformot. Íme az utolsó üzenete, a Stoddennel kapcsolatos botrányra reagálva.

A 35 éves modell-anyuka-influenszer-műsorvezetővel kapcsolatban Stodden a Daily Beastnek azt mesélte még május 10-én, hogy amikor ő 16 évesen hozzáment az akkor 51 éves Doug Hutchinson színészhez, rengeteg nyilvános beszólást, zaklató üzenetet kapott, többek között hírességektől is. Ezen hírességek között volt Courtney Love, aki lekurvázta őt, valamint Chrissy Teigen, aki nyilvános üzenetben Stodden halálát kívánta, illetve olyan privát üzeneteket is küldött neki, mint hogy például

alig várom, hogy kinyiffanj.

Stodden azt mondja, hogy a 2011 környékén róla megjelent rengeteg zaklató üzenetért és cikkért azóta több újságíró is bocsánatot kért, de a hírességek közül egy sem. Az interjú azt is részletezi, hogy bár Hutchinson sosem ért hozzá, a nála jóval idősebb színész a házasságuk alatt napi rendszerességgel bántalmazta őt verbálisan, általában esténként berúgva órákig ordított vele. Stodden mindeközben tizenéves volt, és a helyzetet olyan nehezen viselte, hogy többször is előkészületeket tett az öngyilkosságra.

Teigen az interjúra reagálva a Twitteren üzenetek sorozatában a következőket írja, elismerve a 10 évvel ezelőtt történt zaklatást:

Nem sok ember van abban a szerencsés helyzetben, hogy az egész világ előtt vonják felelősségre minden múltbéli faszfejségéért. Nagyon szégyellem magam és elkeserít tudni, hogy milyen ember voltam akkor. Egy önbizalomhiányos, feltűnési viszketegségben szenvedő troll voltam. A viselkedésem szégyenletes és vállalhatatlan, de ez semmi ahhoz képest, hogy Courtney hogyan érezhetett azok miatt, amit mondtam neki.

Olyan keményen dolgoztam azért, hogy örömet hozzak nektek és érezzétek, hogy szeretlek benneteket, és igazán szinte elviselhetetlen az érzés, hogy csalódnotok kellett bennem. Nem csak ekkor hibáztam életemben és akármennyire is igyekszem, biztosan fogok is még hibázni, de Istenem, nagyon igyekszem!!

Próbáltam Courtney-val privátban felvenni a kapcsolatot, de mivel ezt az egészet a nyilvánosság előtt robbantottam be, nyilvánosan is bocsánatot akarok kérni. Annyira sajnálom, Courtney. Remélem, hogy meg tudsz gyógyulni most, hogy tudod, milyen mélységesen sajnálom.

– írja Teigen, legutolsó üzenetében még egyszer bocsánatot kérve követőitől, valamint hozzátéve, hogy mindörökké dolgozni fog azon, hogy jobb ember legyen, mint 10 éve, 1 éve vagy 6 hónapja.

Mindehhez Stodden annyit tett hozzá, hogy bár elfogadja Teigen bocsánatkérését és megbocsát neki, az nem igaz, hogy a modell privátban megkereste volna, hogy elnézést kérjen, sőt, Teigen letiltotta őt a Twitteren. Stodden ebből azt olvassa ki, hogy a modell bocsánatkérése nem feltétlenül őszinte, inkább csak azt szeretné elkerülni, hogy a szponzorai megszakítsák vele a kapcsolatot.

Ebben lehet valami, mert a Page Six a botrány kirobbanása után pár héttel már Teigen bukásáról írt, megemlítve, hogy a Macy's nevű áruház nem árusítja tovább a Chrissy Teigen nevével fémjelzett konyhai eszközöket. A USA Today szintén Teigen bukásáról és vállalhatatlan, zaklatói múltjáról közölt hosszú összeállítást, hozzátéve azonban, hogy minderre nem a cancel culture (kb. a korábbi cselekedetéért most bűnösnek talált személy teljes törlése, kiszorítása a közbeszédből) a megfelelő reakció. A modell május 12. óta az Instagramon sem posztol, pedig a múltkori visszavonulása során azt a platformot továbbra is használta.

Stodden, aki áprilisban jelentette be, hogy nem tartja magát sem nőnek, sem férfinak, közben éli tovább az életét a valóságban és a közösségi médiában is. Az Instagramon tegnap azt jelentette be, hogy a szerelmével eljegyezték egymást, hatalmas gyűrűjét az alábbi posztban mutatja.

A vőlegény bizonyos Chris Sheng filmproducer, aki 41 éves. Courtney Stodden, akinek legutóbbi partnere egy ketrecharcos volt, bár Brian Austin Greennel is hírbe hozták tavaly, még mindig csak 26. Sheng a következő közös képet posztolta nemrégiben, Stodden pedig azt nyilatkozta 2020 elején az US Weeklynek, hogy három éve járnak Shenggel, tehát a Greennel kapcsolatos pletykának túl sok alapja nem lehetett.