Sharon Stone idén tavasszal kiadta az önéletrajzát, és ennek kapcsán volt már egy pár figyelemre méltó nyilatkozata. A 63 éves színésznő májusban a Everything Zoomer nevű honlapnak adott interjút, és valamiért csak most, egy hónap elteltével kezdték el más kiadványok is átvenni Meryl Streeppel kapcsolatos nyilatkozatát, ami azért fura, mert Stone kifejezetten érdekeseket mondott Hollywood legtehetségesebbnek és legközkedveltebbnek elfogadott színésznőjéről. A mi figyelmünket az E Online ehét szerdai cikke hívta fel az alábbiakra, azt írják, egyre több helyen idézik most Stone nyilatkozatát, de Streep egyelőre nem reagált a dologra.

Az egész sztori egy végig sem mondott kérdésből pattant ki.

Szóval amikor végre együtt dolgozhatott Meryl Streeppel, akkor arra jött rá, hogy...

– eddig jutott el az újságíró a kérdésben, amikor Sharon Stone félbeszakította.

Bírom, ahogy ezt megfogalmazta, hogy végre Meryl Streeppel dolgozhattam. Nem azt mondta, hogy „Meryl végre Sharon Stone-nal dolgozhatott”, vagy hogy „végre együtt dolgozhattunk”.

Az Elemi ösztönnel szupersztárrá vált színésznőnek természetesen nem azt akarja mondani, hogy Meryl Streep ne érdemelné meg a dicséretet, hanem azon van felháborodva, hogy ez azzal jár együtt, hogy az összes többi színésznőt vele állítják szembe.

Az egész iparág úgy van felállítva, hogy mindenkinek Merylt kell irigyelni és csodálnia, mert egyedül csak Meryl lehet jó. És mindenkinek Meryllel kell versenyeznie. Szerintem Meryl egy elképesztően csodás nő és színésznő. De szerintem, hogy őszinte legyek, vannak más színésznők is, akik ugyanolyan tehetségesek, mint Meryl Streep. Meryl Streepnek az egész mennybemenetele mind beleillik abba, amit Hollywood a nőkkel művel.

Sharon Stone neveket is mond, hogy például kik azok, akiket ugyanolyan tehetségesnek tart, mint 19 Oscar-jelöléssel rendelkező kolléganőjét: Viola Davist, Emma Thompsont, Judy Davist, Olivia Colmant és Kate Winsletet említi. Saját tehetségéről a következőket teszi hozzá:

Sokkal jobban játszok gonoszt, mint Meryl, és biztos vagyok benne, hogy ezt ő is elismerné. Meryl nem tudott volna jót játszani az Elemi ösztönben vagy a Casinóban, én jobb lennék nála. És ezt tudom. És ő is tudja.

Az 1995-ös Casino című filmért Sharon Stone elnyerte a legjobb drámai színésznőnek járó Golden Globe-ot, és a legjobb színésznő Oscarjára is jelölték. És hát nagyon nagyon igaz, hogy nehezebb lett volna élvezni az Elemi ösztönt úgy, hogy Meryl Streep játssza a főszerepet benne.

Stone a #metoo-mozgalom kapcsán azt teszi még hozzá kolléganőjével kapcsolatban, hogy egész biztos neki is lenne sztorija, amivel leránthatná a leplet a helyzetével visszaélő férfikollégájával, de Streep mégsem tette ezt. Stone úgy látja, hogy ez is azért van, mert a nőkre kivan osztva egy-egy szerep, és tilos olyat tenniük, ami ebbe a skatulyába nem fér bele. Streep azért nem szólalhatott fel a #metoo kapcsán, mert akkor nem dolgozhatna, mert ez nem fér bele a Hollywood királynője-skatulyába, amit a közvélekedés Streepnek és csak neki rendelt.