A hamarosan befejeződő Barátok közt rajongóinak különleges kezdeményezés indult: egy hazai licitálós oldalon megszerezhetik a sorozat néhány ikonikus kellékét, köztük a Magdi anyus halálát okozó papírgalacsint, méghozzá dedikálva – ez látható a fenti borítóképen is, amely a Vatera oldaláról származik. 

Július 1-től jótékonysági árverés indul, amelyen a sorozat ikonikus kellékeire, díszletelemeire, jelmezeire lehet licitálni. Az SOS Gyermekfalvakat támogató aukció a sorozat utolsó epizódjai után még több, mint egy napig tart majd, így az ereklyékre 2021. július 18-án 21:00 óráig lehet licitálni – olvasható az RTL Klub oldalán.

Kalapács alá kerül – többek között – a Rózsa Kávéház cégtáblája, étlapja, söralátétjei, Bartha Zsolt kellékpisztolya, Berényi Claudia kávés szettje, Gizi tarot kártyája, Berényi Miklós pizsamája és köntöse, Novák Laci kisboltjának egyik szekrénye, a Mátyás király téri ház gangjának korlátja, de Magdi anyus utoljára viselt otthonkája, valamint az ominózus papírgalacsin is.

Az RTL Klub meghatározó napi sorozatának főcíme 2021. július 17-én szombaton, 20 órakor csendül fel utoljára. A Barátok közt 1998. október 26-án indult útjára, közel 23 évet ért meg.