Kivételes hírösszefoglaló a mai, ezúttal ugyanis kifejeztten azokról a hazai hírességekről írunk, akikről a sajtóorgánumok azért cikkeztek, mert a kommentelők a kinézetük miatt gúnyolják őket. 

Az X-Faktor korábbi versenyzője, Janicsák Veca azért került a mai Story magazin címlapjára, mert az állítólagos szájfeltöltése miatt rengeteg bántó megjegyzést kapott. Az énekesnő a Best magazinban megjelent, korábbi fotója miatt vált céltáblává: az emberek elkezdek tanakodni, hogy vajon kozmetikai kezelés vagy egy szájfeltöltés miatt változott meg ennyire arca karaktere. Nem fogták vissza magukat, amikor véleményt mondtak.

Nagyon ronda lett!

Hű, de eltűnt az eredeti arca!

Túlment a feltöltés, ronda lettél!

– közölték többen a poszt alatt az énekesnővel.

Nem Janicsák Veca az egyetlen, akiről a cyberbullying, azaz az internetes bántalmazás kapcsán írtak cikket a lapok. Cinthya Dictator előbb – a Lilu által indított #énisszépvagyok kampányhoz csatlakozva – az Instagram-oldalán vallott arról, hogy többen a halálát kívánták.

Az online térben milliószor próbáltak meggyőzni arról, hogy a Földön nincs még egy olyan undorító féreg mint én... különböző cifra módokon kívánták a halálomat vagy a meg nem fogantatásomat, esetenként a szüleim vesztét. Mindezek mellett csúnya, buta és semmire kellő is voltam. 

– írta bejegyzésében az ékszerkészítőnek tanuló fotóművész, akit őszinte sorai miatt Blikk megkeresett. Cinthya Dictator a lapnak elmondta, hogy:

Az önértékelésem rengeteget torzult emiatt, szakemberhez, terá­piákra jártam, és a cyberbul­lyingnak nagy szerepe volt ebben. Olyannyira nem volt önbizalmam ezek miatt, hogy azt gondoltam, nincs nálam csúnyább a világon, és az egyetemen eleinte szinte meg sem mertem szólalni, mert féltem, hogy hasonlóan gondolkoznak rólam a valóságban, mint a kommentekben. [...] A külsőmmel kapcsolatos megnyilvánulásokat már igyekszem fel sem venni, az azonban mindig is fájt, ha a szüleimet bántották. Sajnos volt, hogy a halálukat kívánták.

– fejtette ki a művész, aki pszichológushoz is járt.

Az internetes bántalmazásról szóló tartalmak sorát Rubint Réka Facebook-bejegyzésével folytatjuk. A fitneszlady a poszt tanúsága szerint előre számol azzal, hogy valamiért úgyis sértegetni kezdik őt a hozzászólók, ezért leírta:

Tudom,tudom! Lara miért nem mosolyog?! Nekem pedig nem áll jó ez a napszemüveg! Nos! Szerencsére mosoly nélkül és ebben a szemüvegben IS! Életünk egyik legfantasztikusabb 3 napját töltöttük együtt és ez már a miénk!

– olvasható Rubint posztjában, aki azért utazott Párizsba, mert lányával, Larával ott ünnepelték annak 18. születésnapját.

ByeAlex posztjai alatt is vannak sértő kommentek bőven. Azt, hogy az X-Faktor mentora festi a körmét, sokan nem tudják feldolgozni. De most csak egy kommentet emelünk ki:

Szép a szoknyád te k...og remekül passzol a ratyi kormodhoz te sz.r

– írta valaki ByeAlex legfrissebb bejegyzéséhez.

A fenti témát korábban Dér Heni is érintette. Az énekesnő néhány hónappal ezelőtt, amikor még első gyermekét, Benit a szíve alatt hordta, a Life TV-n beszélt arról, hogy a halálát kívánó kommenteket még a közszereplőknek sem kötelessége tűrni.