Az X-Faktor vasárnap esti adásában Csobot Adél is kiválasztotta azokat a versenyzőket, akiket a mentorházba visz. Az énekesnő – aki annak idején maga is ebben a tehetségkutató műsorban, a harmadik széria harmadik helyén bizonyított – a zenekarok mentora lett, döntéseivel azonban sokan nem értenek egyet.

Gáspár Laci, ByeAlex és Puskás-Dallos Peti mellé az X-Faktor jubileumi évadában Csobot Adél személyében új női mentor érkezett, amely már önmagában véve felkavarta az állóvizet. Amikor néhány hónappal ezelőtt kiderült, hogy az énekesnő is mentorkodni fog az RTL Klub népszerű műsorában, többen felháborodtak, mondván: nem értik, hogy a fiatal, kétgyermekes anyuka mit keres az X-Faktor zsűriszékében.

Puzsér Róbert is kifejtette véleményét a dologról: a kritikus akkor úgy fogalmazott, Csobotnak nem zsűriznie, hanem modellkednie kellene, mert abban sikeresebb volt. (Úgy is lehetne őt emlegetni, mint az egykori Miss Nagykárolyt, az egykori Miss Szatmárnémetit, vagy az egykori Miss Turismo-t, mivel ezeket a szépségversenyeket korábban megnyerte.)

Feszült helyzetek a tehetségkutató előválogatóján is voltak. Gáspár és Csobot sokszor nem értett egyet: a két mentor folyamatosan ellentétes véleménnyel volt a jelentkezők énektudását, fejleszthetőségét illetően.

A mentorok sok versenyzőt kiszórtak, mire a hét végi adásokban kiválasztották a mentorházas énekeseket vagy csapatokat. Bár az énekesnő elégedett volt, hogy színes zenekarokat válogatott össze – a Crush-t, a Kultúrkört, a The Harmonies-t, a DD Night-ot és a The Palace Beneath My Skin-t viszi magával –, döntéseivel a többi mentor nem feltétlenül értett mindig egyet. Mi több, arra is volt példa, hogy a közönség is lehurrogta őt.

Többször feszültséget szított, hogy Csobot látszólag figyelmen kívül hagyta zsűritársai véleményét. Gáspár úgy vélte, az énekesnő hamis produkcióknak adott esélyt, és nehezményezte, hogy saját ízlése és stílusa alapján válogatta össze a csapatokat, amivel szerinte hatalmas hibát követett el. 

Csúnya dolog, amit mondasz. Mert nem a hamis, rosszul éneklő embereket szeretem, hanem az eredeti embereket, akik igaziak. Lesz*rom, hogy mit gondolsz...

vágott vissza a női mentor, akit a kommentelők sem kímélnek közösségi oldalán. 

Ma este kiderül, hogy kik jönnek velem a mentorházba. Ti kit szeretnétek ott látni?

– vetette fel a kérdést az Instagram-oldalán vasárnap este az énekesnő.

A negatív kommentek pedig csak úgy záporoztak.

Semmi keresnivalód a mentorok között, szakmai közöd a zenekarokhoz egyenlő a nullával.

Borzasztó vagy, a szakértelmed 0, de legalább csini voltál a táborban.

Nagyon szép vagy, de neked a mentorok között semmi keresni valód nincs. A döntéseid borzalmasak, neked az az éneklés tetszik, ami hamis. Nincs hozzá érzéked. Nagyon buta vagy.

Gratulálok. Elértél valamit... legrosszabb mentor ezalatt a 10 év alatt.

A mentorkodáshoz kevés vagy mint mackó sajtban a brummogás. A zenekarokhoz meg semmi fogalmad...

Nagy lovat kaptál magad alá Adél és sajnos le is dobott!!! Sok sikert!!

– írták többen. Volt olyan kommentelő is, aki kiemelte: szerinte Csobot választása nem kifejezetten a zenekarokról szól, hanem mindinkább a mentorokkal vívott harcáról.

A hét végén kiderül, hogy a mentorok kiket visznek magukkal az X-Faktor jubileumi évadának élő műsorába. Az egyik előzetes alapján a mentorház is tartogat izgalmas pillanatokat!

Ön szerint az X-Faktor idei évadát egy zenekar nyeri majd?