Izgalmakban bővelkedő hétvégét tudhatnak maguk mögött azok, akik figyelemmel követték az X-Faktort a hétvége során. Kiderült ugyanis, hogy kik azok a versenyzők, akik bejutottak az RTL Klub műsorának jubileumi, tizedik évadába.

A versenyzők a mentorházban bizonyíthattak. Az utolsó rosta első felvonása szombaton, a második pedig vasárnap este került adásba. Bár a mentorok – Csobot Adél, Gáspár Laci, ByeAlex és Puskás-Dallos Peti – számára egyes versenyzők esetében egyértelmű volt, hogy kit szeretnének magukkal az élő showba vinni, drámai pillanatok természetesen ezúttal is voltak. A mentoroknak nem volt könnyű dolguk, de végül döntöttek!

Ez a 12 versenyző jövő héten már élőben bizonyít:

lányok

A vasárnap esti adásban eldőlt, hogy a lányok közül kik tarthatnak Puskás-Dallos Petivel az élő showba. Puskás-Dallos első körben Nagy Regina Martinát és Ferenczi Kamillát választotta, Tabatabai Nejad Flórát és Kovács Harmatot pedig zsűritársaira bízta. Gáspárék végül Flórában láttak több lehetőséget, így ő lett a harmadik versenyző a lányok kategóriájában.

22 év felettiek

A mentorház második adásában Gáspár Laci is döntött: Kocsis Paulinát és Balogh Imrét, azaz Imi Plazát választotta ki. A mentorokra aztán Catherine Dedericket, azaz Mardollt, és Mohácsi Anettet bízta, akik végül Mardollnak szavaztak bizalmat.

Zenekarok

A zenekarok kategóriája szombat este állt össze. Csobot Adél két fix továbbjutója a The Palace és a The Harmonies volt. A Beneath My Skin és a Crush sorsát azonban inkább zsűritársai kezébe adta. A többiek úgy látták jobbnak, ha a Beneath My Skin jut tovább.

fiúk

ByeAlex számára a mentorházas – és persze az azt megelőző –produkciók alapján egyértelmű volt, hogy Mehringer Marcit és Balázs Alexet, azaz ALEE-t viszi magával az élő adásba. Árvavölgyi Patrik és Tóth Roland közül a mentortársak Rolandot választották ByeAlex harmadik versenyzőjének.