Múlt szombaton lezajlott az X-Faktor idei szériájának első élő show-ja, a műsorból négy versenyző is kiesett. Arról, hogy ki jut tovább az RTL Klub népszerű tehetségkutatójában, nem a párbaj döntött, hanem az, hogy a mentorok – Csobot Adél, Puskás-Dallos Peti, ByeAlex és Gáspár Laci – kit ültetett le a székekre. Az X-Faktor végül a Beneath My Skin, Imi Plaza, Tóth Roland és a The Palace számára ért véget.

Sokan úgy ítélték meg, hogy a több mint négyórás műsor eléggé unalmasra sikeredett, ám az első élő show azért mégiscsak tartogatott izgalmas pillanatokat. A közösségi oldalakon most legalábbis igazi posztháború dúl, az egyik kiesett zenekar, a The Palace ugyanis nem fogadta túl jól az egyik mentor, ByeAlex kritikáját.

A fiúkról a csaknem egy héttel ezelőtti adásban kiderült, hogy nagyon szeretik a tejet és a kakaót. Nem élnek káros szerekkel: nem dohányoznak és nem isznak alkoholt sem. A ByeAlex és a Slepp frontembere ennek kapcsán elmondta, hogy a zenekar produkciójába nem tej és kakaó, hanem egy kis vodka kellett volna. Az szerinte teljesebbé tette volna a dalt és az előadást, tekintve, hogy a rock and roll stílust választották. ByeAlex kiemelte: nem leszólta, hanem egy hasonlattal élve fogalmazta meg a kritikáját, amire a tagok megsértődtek.

Ezt a megjegyzést ByeAlex aztán külön kiemelte a közösségi oldalain is.

Az egyik kedvenc mondatom magamtól coelhoi magaslatokból szólván... (Talán a @palacezenekar azt gondolhatta, hogy engem valami ellenszenv vezérel, hiszen sosem támogattam őket. De azt hiszem ebben a mondatomban fogalmaztam meg a legjobban, hogy mi az amit én úgy igazán hiányoltam... és a vodkát nem szó szerint kell érteni... vagy mégis?)

– vetette fel a kérdést a mentor a közösségi platformján, melyet a The Palace nem hagyott szó nélkül. 

Sajnos, egy olyan országban, ahol 900.000 alkoholista él, úgy érezzük, fontosabb üzenet az, hogy ital nélkül is lehet jót bulizni. Illetve, hogy ezt a döntést mindenki maga hozhassa meg a brutális társadalmi nyomás nélkül. És ne az legyen a norma, hogy mindenki a sárga földig issza magát

– fűzte hozzá a zenekar ByeAlex posztjához. A mentor erre válaszul aztán a 24 órán át látható InstaStory-jában annyit írt, hogy:

Na, akkor jól megértettétek, amit szerettem volna mondani... Nyálas képmutatás

– zárta rövidre ByeAlex, aki a Facebook-oldalán aztán sorra vette, dalaiban hányszor emlegette a vodkázást.

Ehhez a bejegyzéshez ironikusan hozzáfűzte még, hogy:

Nincs mit ezen beszélni... megnéztem a dalszövegeimet... rosszéletű ember vagyok, kerüljetek el!

Egy másik posztban aztán ezt írta:

Nem leszóltam, hanem egy ilyen hasonlattal élve fogalmaztam meg a kritikámat. ők megsértődtek. Srácok, ha tudnátok mit kaptam én amikor ismert lettem, akkor sírtatok volna. Nem megsértődni kell, hanem táplálkozni abból, amit hallottatok tőlünk

– emelte ki az X-Faktor mentora egy újabb posztban.

A posztcunamit ezzel folytatjuk; a jelek szerint Gáspár Laci kiesett versenyzője, Balogh Imre, azaz Imi Plaza sem ért egyet ByeAlex kritikájával.

A történtekről egy TikTok-videó is készült, melyben a The Palace egyik tagja kifújja/kiköpi a tejet – vagy a kakaót, mert a felvételen egy kakaós doboz is látható ByeAlex mondandójára reagálva:

@palacezenekar

#duett @itsbyealexbitch közreműködésével 900.000 alkoholista országában ez biztosan jó üzenet? 🤔😕 #xfaktor #xf10 #byealex #thepalace #reakcio

♬ eredeti hang - APU

(Cikkünk vezető képe: RTL Klub/Sajtóklub/Szabó Gábor)