Az év végéhez közeledve nagyobb mennyiségben fogynak az alkoholos italok, nem egyszer pedig azok is a pohár fenekére néznek, akik egyébként nem túl gyakran isznak. Ha magával ragad minket a hangulat, több mint valószínű, hogy másnapossággal is számolhatunk. Bár nem létezik csodaszer, amely egy pillanat alatt elűzné a macskajajt, David Beckham és Gwyneth Paltrow szerint igenis vannak olyan módszerek, amelyek enyhíthetik az italozást követő kínt.

David Beckham baconje

A Manchester United és a Real Madrid korábbi klasszis focistája az Alka-Seltzer tablettára (aszpirinhez hasonló gyógyszer – a szerk.) és a ropogós baconös szendvicsre esküszik. Az orvosságot lefekvés előtt veszi be, a szendvicset pedig ébredés után fogyasztja el. 

A nagypapám tanított erre

– vallotta be Beckham.

Szakértők szerint a sós bacon azért jó, mert segít pótolni az előző este vesztett elektrolitokat, ezen kívül felgyorsítja az anyagcserét, megkönnyítve ezzel a szervezet méregtelenítését. A fájdalomcsillapító helyett ugyanakkor egy nagy pohár vizet ajánlanak.

Gwyneth Paltrow pancsol

Az Oscar-díjas színésznőből lett wellness guru másnaposan enged magának egy kád vizet.

Olyan forró fürdőt veszek, amilyen forrót a bőröm elbír. Húsz percig áztatom magam, aztán egy percre beugrok a jéghideg zuhany alá. Aztán vissza a kádba, hogy felmelegedjek, s ha ez megtörtént, megint fagyos vizet zúdítok magamra.

– ajánlotta Paltrow. Szakértők szerint azonban a forró víztől még rosszabbul érezhetjük magunkat.

Renée Zellweger reggelije

A Bridget Jones sztárja olyan kiadós reggelit készít magának, ha másnapos, ami elsőre talán túlzásnak tűnhet.

A gazdag angol reggeli (full English breakfast) csodákra képes, akárcsak a bab pirítóssal. Ezek nekem mindig segítenek

– mondta a texasi színésznő.

Daniel Craig módszere

A James Bond-filmek sztárja egy rehidratáló oldatra, a Pedialyte-re esküszik, amelyet gyerekeknek szoktak adni kiszáradás ellen.

Ha reggel macskajajjal ébredek, és iszok ebből az oldatból, akkor ott folytathatom az ivást, ahol abbahagytam. A magam részéről ez ilyenkor élet-halál kérdése

– vallotta be a színész.

Zoe Saldana sója

A galaxis őrzői című film sztárja Gwyneth Paltrowhoz hasonlóan forró fürdőt vesz.

Mielőtt ágyba bújnék, 15 percig áztatom magam a kádban. A vízbe keserűsót teszek

– magyarázta Saldana. 

A külföldi sztárok tippjeit a The Sun című brit napilap munkatársai tesztelték.