Bár igyekszik semlegesen beszélni a szexről, Gwyneth Paltrownak mégis jó néhány trükkje és tanácsa van, amelyet szívesen megoszt gyermekeivel is.

Az Oscar-díjas színésznőből lett üzletasszony csemetéi, a 17 éves Apple és a 15 éves Moses, már ismerik a prűd szexuális felvilágosítások örökzöld metaforáját, vagyis hallottak a méhek és virágok "románcáról", de a 49 éves filmcsillag szerint ennél sokkal többről kell beszélniük.

Mindig arra bátorítom a gyerekeimet, hogy hallgassanak a szívükre és az ösztöneikre. Úgyis tudni fogják, mi az, ami jól esik. Arra kérem őket, hogy akkor csináljanak bármit is, ha úgy érzik, helyesen cselekszenek

– fejtette ki az ET Online riportjában Paltrow, hozzátéve, nem ő volt az, aki Apple-t és Mosest felvilágosította. Erre az iskolában került sor, de bármilyen, szexszel kapcsolatos kérdésre szívesen válaszol. Fontosnak tartja, hogy mindig nyitott legyen és pártatlan, mert nem akarja, hogy a gyerekeiben rossz érzéseket keltsen a szex témaköre.

Azt szoktam nekik mondani, hogy mindig maradjanak hűek önmagukhoz. Szerintem ez a legfontosabb dolog, mégsem sokan emlegetik. Amikor párkapcsolatban élsz, és nem vagy teljesen önmagad, akkor mindenhez csak alkalmazkodsz, és ennek következtében az önképed is sérül

– magyarázta Paltrow, aki szerint az a legfontosabb, hogy rendben legyünk önmagunkkal, mielőtt bárkivel is románcba bonyolódnánk. A korábbi sérelmeink, be nem hegedt sebeink ugyanis idővel úgyis befolyásolják intim kapcsolatunkat.

És amiért kattintott...

szextippek Paltrowtól

Ezek között a tippek között szerepelnek olyan szakértőktől származóak is, akik korábban a színésznő Goop nevű cége által kiadott Sex Issue nevű anyagba írtak. Az Elle szedte ezeket egy csokorba. 

  • A színésznő korábban úgy fogalmazott, azért működik jól a házassága, mert gyakran részesíti orális örömökben a férjét. (Mikor 2013-ban ezt mondta, még Chris Martin neje volt – a szerk.)
  • A Goop 2016-ban egy kisokost is kiadott a szexjátékokról. Többek között egy 15 ezer dollárt (4,6 millió forintot) érő 24 karátos arany dildót is ajánlottak. 
  • A Goop egyik 2017-es cikkében arról írnak, hogy a jáde golyók, amelyek a vaginába helyezve az intim izmokat erősítik, sokkal jobbá teszik a szexuális együttléteket, a nő orgazmusa pedig mindent elsöprő lesz.
  • Paltrow és a szakértők síkosító helyett inkább organikus kókuszolajat, olívaolajat, aloe vera gélt vagy mandulaolajat ajánlanak. 

A színésznő a saját szexuális életéről egyébként az új, Sex, Love and Goop című dokusorozatában fog mesélni, amely a napokban debütál a Netflixen. Paltrow arra vállalkozott, hogy a párkapcsolatok és a szexualitás mélyére ásson.

A színésznő mostani párjával, Brad Falchuk forgatókönyvíróval 2018-ban kötötte össze az életét. Két mostohagyermeke is van: Brody és Isabella, akik Falchuk előző, Suzanne Bukinikkel köttetett házasságából születtek.