Ha már belőle élnek, ő is részesedést szeretne a lesifotósok pénzéből – nyilatkozta Kanye West, azaz Ye. A Grammy-díjas rapperen éppen vaku villant, ekkor szólt oda az egyik paparazzi fotósnak.

West Miami egyik repterén járt, a lesifotósok pedig keselyűkként állták körbe, miközben autójába pakolt.

Most anélkül készítitek ezeket a képeket, hogy fizetnétek érte. Én ezt megváltoztatom

– hívta fel a lesifotósok figyelmét az énekes. Hozzátette: kijelentését nem rosszindulat vezérelte, de úgy véli, hogy egyoldalúan csinálnak pénzt a már felépített imidzséből. Ezen a ponton egy kisebb vitába is keveredett az egyik fotóssal, aki szerint pont ők voltak azok, akik híressé tették Westet. A rapper ezt cáfolva kijelentette: hírnevét a fizetett PR-szakembereinek köszönheti.

Követhettek minket, bármikor ott állhatok egy hotelnél, ahol éppen megszállunk, de a belőlünk vagy a gyermekeinkből csinált pénzből mi semmit sem látunk. Ez többé nem lehet egyoldalú, erről beszélnünk kell. Együtt kellene pénz csinálnunk, és garantálni fogom, hogy megkapjuk hozzá a jogot. Végtére mi is csak emberből vagyunk

– beszélt saját és celeb társai nevében Kanye West.

Az Egyesült Államokban ha egy közszereplőről felvételt készítenek nyilvános helyen, az a felvételt készítő tulajdona. Szabadon kereskedhet a felvétellel, és magát a képen szereplő hírességet is beperelheti, ha az illető engedély nélkül megosztja a róla sokszor titokban készült, szerzői joggal védett képet. A rapper többek között ezen szeretne változtatni.

Tisztelem a munkátokat. Az apám is fotóriporter volt, és jómagam is szeretem a paparazzit. De mint amerikaiak, tisztelnünk kell egymást, és vissza kell hoznunk a büszkeségét ennek az országnak

– mondta.

(papermag.com)