Korábban a koronavírus-járványról és a karanténról is őszintén beszélt, ám az Oroszország és Ukrajna között jelenleg is zajló háborúról egyelőre nem mesélt  négyéves kisfiának Szabó Zsófi. Az RTL Klub Reggeli című műsorának háziasszonya  szerint nagyon fontos az érzékenyítés, és már készül arra, miként mesél a háborúról Mendelnek. 

A színésznőt édesanyaként különösen megviseli a háborús helyzet. Mint mondja, kisfiát addig fogja megkímélni a háborús hírektől, ameddig elég érett nem lesz rá, hogy azt megértse.

Ez a szülőknek a saját döntése, hogy hány éves kortól osztják meg a gyerekkel, vagy mit mondanak, mi zajlik a világban. De szerintem az érzékenyítés az mindenképp kötelező. [...] Biztosan sok édesanyában fogalmazódik meg az, hogy ha anyák vezetnék a világot, akkor nem lenne háború. Hiszen, amikor látod, hogy kisgyermekeket tesznek fel a vonatra, menekítenek meg a bombák elől, az igazán szívszaggató... 2022-ben azt látni, hogy háború van, az nagyon-nagyon rossz – főleg anyukaként. Nem tudom, te hogyan éled meg, de anyukaként engem ez nagyon megvisel. Még nem mondtam a kisfiamnak ezt, de készülök arra, hogy majd amikor idősebb lesz, hogyan fogom neki ezt elmondani

– mondta Reggeli hétfői adásában Szabó Zsófi, aki a témában műsorvezetőtársával, Müller Dáviddal értekezett. 

Nem Szabó Zsófi az egyetlen, aki kifejtette véleményét: az orosz–ukrán konfliktus múlt heti kirobbanása óta számos híresség elmondta, milyen érzések dúlnak benne az Oroszország és Ukrajna között zajló háborúval kapcsolatban.

Az orosz–ukrán háború legfrissebb fejleményeiről ide kattintva olvashat.