Kétségbeesésében meghökkentő, egyben rizikós módszerrel próbál termékenységi problémáin segíteni Heidi Montag. A televíziós személyiség a gyermekáldás érdekében nyers húst fogyaszt, mert úgy hallotta, ez segíthet neki teherbe esni. 

A 35 éves reality sztár másfél éve vágott bele a babaprojektbe, ám második gyermeke egyelőre nem fogant meg. Férjével, Spencer Pratt-tel hiába próbálkoznak. 

Szeretek új dolgokat kipróbálni! Mindig is érdekeltek a különféle diéták, különösképpen az, hogy az emberek arra születtek, hogy húst fogyasszanak. Az állatok szervei nagyon táplálóak, a nyers májban van a legtöbb tápanyag

– nyilatkozta a People magazinnak Montag, akit a napokban Los Angelesben kaptak lencsevégre, amint egy bölény szívét ette. 

Másfél éve próbálok teherbe esni, és hajlandó vagyok bármit megtenni annak érdekében, hogy összejöjjön a baba. A nyers hús nagyszerű tápanyagforrás! Mióta így étkezem, sokkal több az energiám, a libidóm az egekben, és a krónikus fájdalmam is enyhült

– mondta a híresség, akinek már van egy négyéves kisfia, Gunner Stone. A szőkeség a nyers hús fogyasztásának veszélyeivel is tisztában van. 

Montag a múlt hónapban egy Instagram-videót is posztolt arról, ahogyan nyers májat fogyaszt. Reméli, ennek köszönhetően hamar teherbe esik. Nagyon szeretné bővíteni a családját, ám azt mondja, már az első gyermekére is egy igazi csodaként tekint.

Ezért nem biztonságos

Nyers húst enni igencsak rizikós vállalkozás. Azok az ételek ugyanis, amelyek baktériumokat, vírusokat és parazitákat tartalmaznak, ételmérgezést okozhatnak. Hőkezelés hatására ezek mind elpusztulnak, ezért a jól megsütött hús fogyasztása biztonságosabb – nem érdemes megkockáztatni veszélyes fertőzés kialakulását. A nyers vagy véresre elkészített hús elfogyasztása persze nem jelent automatikusan ételmérgezést, de a fertőzés kockázata mindenképpen megnövekszik. 

Bár vannak olyan ételek, amelyek esetén a húst nyersen, hőkezelés nélkül fogyasztjuk – ilyen a tatár beefsteak, a sashimi és a carpaccio –, nincs olyan módszer, amely a nyers húst garantáltan kórokozómentessé teszi. Ezeket az ételeket nem ajánlják olyanoknak, akik eleve hajlamosabbak gyomorbetegségekre – olvasható az Ízesélet oldalán.