A színész úgy érzi, jó döntést hozott, amikor aláírta felmondását a Barátok köztben.

Több, mint húsz évig alakította a Barátok közt egyik legmeghatározóbb karakterét Szőke Zoltán, aki hosszas vívódás után döntött úgy, hogy búcsút int a sorozatnak. Jelenleg az erdőkertesi művelődési házat igazgatja.

Jó döntést hoztam, amikor búcsút intettem a sorozatnak. Szerettem volna kiszállni abból a pörgésből, amely 21 évig meghatározta az életemet. Amikor az ember már úgy érzi, hogy úgy telnek a napjai mintha csak fát vágna, amikor nincs semmi, ami előrébb vigyen, amikor már mindent kipróbáltatok, de nem jobb, akkor elkezd az emberben érlelődni egy ilyen döntés.

– mondta Szőke Zoltán, aki három évig fontolgatta a sorozatból való távozását.

Úgy éreztem, hogy a 21 év alatt én változtam, fejlődtem, de az általam alakított karakter nem. Ugyanazokat a köröket futotta, újra és újra ugyanazokba az intrikus helyzetekbe került. Ilyenkor mindig elgondolkodtam, hogy ez a szerep, engem, mint Szőke Zoltánt, milyen emberré tesz. Egyre távolabb éreztem magamtól ezt a karakter. Az első ilyen gondolattól a döntés meghozataláig nagyjából három év telt, mire megléptem a dolgot és aláírtam a felmondásom.

– árulta el a színész, akinek nem hiányzik a rivaldafény az életéből.

Voltak megkeresések, de szép lassan lemorzsolódott a számuk, hiszen jelentős része eleve összeegyeztethetetlen a jelenlegi munkámmal. Ahogy a színházi szerepek többsége is, hiszen nem tudok ott lenni a próbafolyamat elejétől a végéig. Minden erőmmel azon vagyok, hogy a művelődési ház működését jobbá tegyem, mellette pedig kiélvezem, hogy a nap végén hazamehetek a tanyámra. Élvezem a békét, a madárcsicsergést, ami körülvesz és amiben benne vagyok most.

mondta a Sláger Kult műsorvezetőjének, Sándor Andrásnak Szőke Zoltán.