Kilenc hónap után abbahagyta kislánya, Eva Rose anyatejjel való táplálását, ezért könnyes búcsút vett mellszívójától Mihalik Enikő. A New Yorkban élő modell erről egy kisfilm keretein belül számolt be az Instagram-oldalán, mely nem mindenkit ragadtatott el követői közül. 

Mindez a modell tíz nappal ezelőtt közzétett bejegyzése alatti kommentekből derült ki, ahová Mihalik a napokban azért fűzött hozzászólást, mert nem bírta szó nélkül hagyni egyik követője megjegyzését.

Az Instagram-felhasználó kifejtette: azért tartja kellemetlennek Mihalik videóját, mert abban egy olyan dolog van bemutatva, ami véleménye szerint nem tartozik másra, csak az édesanyára és a kisbabára. A modell erre azt írta válaszul:

Sosem igazán értettem, hogy miért érzik egyesek – főleg férfiak – kényelmetlennek a világ legtermészetesebb dolgát; egy gyermek táplálását, a róla való gondoskodást. Én úgy gondolom, hogy a modern világ prűddé fejlődött és furán, rosszallóan, negatívan tekintünk azokra a dolgokra, amikre igazából büszkéknek kellene lennünk. Sajnos az ilyen rosszalló gondolkodás miatt van, hogy rengeteg anyuka és nő egyedül érzi magát. Nem tud hova, kihez fordulni, magára marad, depresszióssá válik és a világ legszebb dolgát a világ legrosszabb dolgaként éli meg. Én inkább azt javasolnám, hogy ne a nők bújjanak el a világ elől. Ez nem egy szégyellni való dolog. Inkább forduljon tanácshoz az, akiből ellenszenves érzést vált ki a természet

– írta a modell, akinek hozzászólására elindult a kommentáradat, több követő is kifejtette véleményét a témában. Nem Mihalik Enikő egyébként az egyetlen a hazai hírességek közül, akinek nekiestek a kommentelők szoptatós bejegyzése miatt: nemrég Berki Krisztián felesége, Mazsi is hasonló helyzetbe került.

Mihalik Enikő egy másik követőjének is válaszolt: neki azt írta le, miért hagyta abba 9 hónapos kislánya szoptatását.

Amúgy kezdett elapadni a tejem. Nem hülye a test. Érzi a fáradtságot, talán azt is, hogy nem szoptatok, hanem fejek. Végre találtam egy tápszert, amit a kislányom nem tol el magától és úgy döntöttem, akkor itt az ideje, hogy leválasszam. Úgy éreztem többet kap azzal, ha igazán vele lehetek, rá figyelhetek úgy, hogy azt élvezem is, minthogy »kínzom« magamat kedvetlenül, miközben ő arra var, hogy letegyem azt a hülye gépet

– magyarázta a Mihalik, aki videókat is tervez készíteni a témában. Bár a szoptatás során gyönyörű pillanatokat is megélt, ugyanakkor problémái is adódtak, ezért a mellszívótól való búcsúzás mégsem olyan könnyes, mutatott rá a fentebb említett posztban, amit a 24.hu szemlézett.

Ön kellemetlennek tartja a szoptatásról szóló bejegyzéseket?