Nehéz döntés elé került a közelmúltban Sydney van den Bosch, akinek egészségi okok miatt mindkét mellét le kellett operálni. A TV2 Szerencsekerék című műsorának háziasszonya azért döntött a műtét mellett, mert szervezetében megtalálták az ún. BRCA-génmutációt, vagyis a szülőktől öröklött genetikai hibát, amely már fiatal korban megemeli a rákos betegség kialakulásának kockázatát.

A BRCA-génmutáció nagyon ritkán fordul elő, anyukámnak korábban mellrákja volt, s végignéztem, min ment keresztül, hogyan győzi le a betegséget. Két éve volt egy nőgyógyászati műtétem, az orvos, aki nemcsak nőgyógyász, hanem onkológus is, pontosan ismerte anyukám történetét. Ő hívta fel a figyelmünket először, hogy a mellrák bizony örökölhető

– magyarázta az influemszer, aki a júniusi Glamour magazinban kendőzetlen őszinteséggel mesél kálváriájáról

Miután egyértelműen beigazolódott a betegségre való hajlam, és egy mammográfiai vizsgálat után kiderült, hogy kezdődő rosszindulatú daganat is növekszik a mellében, a fiatal szépség a további kezelések, műtétek helyett eltávolíttatta a melleit. Sydney van den Bosch közel fél éve kapott egy második esélyt az életre.

Nem a melleim határozzák meg a nőiességemet

– szögezte le Sydney, akinek műtétjét egy olyan szakember végezte, aki egyben onkológus és rekonstrukciós plasztikai sebész is. A kétoldali masztektómia után az influenszernek helyreállító műtétje is volt.

Közel fél évvel a műtétem után már teljes mértékben gyógyultnak mondhatom magam, ami hatalmas boldogság és megkönnyebbülés számomra. Az volt az elsődleges célom, hogy a jövőben is egy egészséges és kiegyensúlyozott életet élhessek, így a bizonytalanság helyett a biztos megoldás mellett döntöttem azzal, hogy eltávolíttattam a melleimet, hiszen a génmutáció, amit magamban hordozok, életviteltől függetlenül is további komoly problémákat okozott volna

– mondta a Blikknek az influenszer.

(Borítókép: Sydney van den Bosch. Fotó: TV2)