Sáfrány Emese részletesen mesélt az ayahuasca-szeánszon történtekről, amelyről a Velvet számolt be elsőként július 11-én. A légtornász lapunk több korábbi információját megerősítette az interjú során.

Az RTL Klub kameráinak, könnyeivel küszködve vallott a Vokánynál történt szeánszról Sáfrány Emese. Mint ismert, Béres Anettel közösen vettek részt a múlt szombat esti rituálén azzal a céllal, hogy mélyen önmagukban találjanak választ a kérdéseikre.

„Anettel közösen, ketten vettünk részt [a szertartáson], aminek a célja nem az volt, hogy bulizzunk vagy bármilyen szert fogyasszunk. [...] Az utóbbi időben nagyon nehéz időszakon vagyok túl, lelkileg fontos volt számomra, hogy stabil legyek, hogy teljes értékű anyaként tudjak a fiammal foglalkozni. Ezért én mindent megtettem. Pszichológushoz jártam, coach-hoz, családállításra, és többektől hallottam, hogy ilyen spirituális szertartáson vettek részt. [...]

Mi ezt abszolút lecsekkoltuk, jól láttuk, hogy lehetnek akár veszélyei, de úgy voltunk az egésszel, hogy velünk ez nem történik meg.

Ahova mi mentünk, mi beszéltünk olyan emberrel, aki korábban már járt itt, és  ő azt mondta, hogy élete legjobb élménye volt és nagy jó kezekben volt”

– árulta el Emese, hogyan kerültek végül a vokányi tisztásra. Bár Aleska korábban tagadta, hogy ő bármiből is fogyasztott volna, most bevallotta: mindketten fogyasztottak az ayahuasca nevű hallucinogén italból.

„Ebből az italból mind a ketten fogyasztottunk és teljesen rendben volt. A hányás, amit tud okozni ez az ital, az mind a kettőnknél megvolt, de én ilyen különös hallucinációkat egyáltalán nem tapasztaltam, inkább gondolatok voltak a fejemben. Ezért is mentem el, [...] hogy válaszokat kapjak, hogy miért történtek az utóbbi időben velem olyan dogok, amelyek lelkileg nagyon megviseltek.”

Emese bevallása szerint ő megkapta azt, amiért ment: válaszokra lelt önmagában.

„Maga a szertartás része teljesen rendben zajlott, nem volt benne semmi szokatlan. [...] bizonyos döntéseimben megerősített, hogy annak idején jó döntést hoztam, és megerősödött bennem, hogy nem történnek véletlenek. 

Anett végig feküdt ő is megélte a szertartás poillanatait. 

A szabad ég alatt maradtunk, teljesen nomád körülmények között voltunk. Le is feküdtünk mind a ketten Anettel, matracon aludtunk egymás mellett. [...] Reggel Anett felébresztett, hogy ő úgy érzi, most már haza szeretne menni. [...] Először mondtam Anettnek, hogy >>ne szórakozz, még korán van. Pihenjünk, álmos vagyok, feküdjünk vissza<<, de ő ragaszkodott hozzá, hogy most már induljunk. Ezt követően mondtam neki [...] hogy én visszamegyek a cuccaimért. [...] Ő nagyon akart menni, de én ragaszkodtam ahhoz, hogy a cuccaimat nem hagyom ott. Mire visszanéztem, Anettet már nem láttam sehol. Sajnos nem találtam meg, ezért azonnal szóltam a szertartás vezetőjének. [...] Elkezdtük a keresését, én közben értesítettem a hozzátartozóimat és az ő hozzátartozóit. Többek azonnal leindultak, hogy segítsék a keresést. Közösen értesítettük a rendőrséget”

– emlékezett vissza a szörnyű pillanatokra Sáfrány Emese.

„Az az érzés, amikor Anett már több órája nem volt meg, az olyan volt, mint egy horrorfilm. Én az Anettet szeretem, nekem ő egy barátnőm. Abszurd, hogy mennyire egy hullámhosszon voltunk sok dologban. [...] korábban mi voltunk, akik mindig először mentek aludni, a nagy éjszakai partikon nem vettünk részt. Erre most egy ilyen katasztrófa történik.

Én ezt úgy éltem meg, hogy ez egy horrorfilm és abban bíztam, hogy na ez az, amit hallucinálok és hogy ez nem a valóság, hogy a barátnőmmel ki tudja éppen mi történik. [...] Végig azon járt a fejem, hogy én láttam őt utoljára, és le kellett volna rángassam az ágyra, hogy feküdjél még vissza és aludjunk, de nyilván egy felnőtt nő saját döntése volt talán akkor, hogy elindult.”

– fogalmazott könnyeivel küszködve az egykori Való Világ-szereplő barátnője, akit annyira megviseltek a történtek, hogy végül teljesen tehetetlennek érezte magát és visszament Budapestre. Mint később a Velvet megtudta:

Anett azt hallucinálta, hogy kígyók üldözik, ezért az életéért menekült. Végül egy magaslati pontról a mélybe vetette magát, ekkor szerezhette életveszélyes sérüléseit.

Mint megírtuk, szilánkosra tört a bokája, törött bordacsontja átszúrta a tüdejét és két, deréktájéki csigolyája is eltörött. Az öntudatlan nőre július 11-én a hajnali órákban, egy szőlőültetvényen talált rá meztelenül egy idős férfi, aki éppen kapálni indult. Anettet kórházba szállították, ahol egy hat órás, életmentő műtétet végeztek rajta. Azóta a hasán kell feküdnie, óriási fájdalmai vannak.

„Amikor magához tért, az első kérdése az volt, hogy én hogy vagyok. Az elsők között hívott fel, amikor visszakapta a telefonját. [...] Szerencsére tudtam már vele többször beszélni, ami azért megnyugtató, de borzasztóan sajnálom, nagyon rosszul van. Próbálom őt nyugtatni. Senkinek nem kívánom azt, ami vele történt, az egészben az a legrosszabb, hogy ott fekszik az ágyában és közben látja, hogy miket kapunk úgy, hogy az emberek teljesen félreértik, hogy mi miért vettünk részt ezen.

Nem értik, hogy valójában két kétségbeesett lány ment oda, aki szerette volna az életét megoldani. Lehet, hogy egy rossz módszert választottunk erre és hogy baromira nagyot hibáztunk, de egy ember, aki szeretné megoldani a problémáit, szerintem mindent megtesz. [...] 

Nagyon rosszul érzem magam, megviselt ez az egész, főleg ami Anettel történt. Felelősnek nem igazán érzem magam, mert azt gondolom, hogy egy olyan helyzetbe kerültem, hogy nem tudtam mit tenni. ”