Néhány héttel ezelőtt hatalmas port kavart a hír, miszerint egy intim felvétel terjed az interneten Opitz Barbaráról. Az X-Faktor korábbi győztese egy közleményben tudatta, hogy korábbi párja kellemetlen helyzetbe hozta őt, s kiderült az is, hogy a videót, amelyen meztelenül látható, privát felhasználásra küldte el korábbi barátjának, ám a fiatalember a szakításukat követően visszaélt a felvétellel. 

Az énekesnő úgy fogalmazott, a történtek nem befolyásolhatják karrierjét, mivel felhajtott fővel igyekszik folytatni munkáját, a szakértő szerint azonban az intim felvétel sok mindent befolyásolhat a jövőben. 

A fiataloknál sajnos gyakori a 'sexting', vagyis az egymásnak erotikus tartalmú üzenet, kép, videó küldése. Ez persze jó eszköz lehet egy párkapcsolat felpezsdítésére, de sok veszéllyel járhat. Mindenekelőtt nagyon felelősségteljesnek kell lenni, érett pszichéjű emberek kellenek, és rengeteg bizalom egy ilyen dologhoz. Nagyon hamar zsaroló eszköz lehet egy-egy meztelen felvételből. A fiatal énekesnő esetében ez annyiban különbözik a gyakori bosszúpornóktól, hogy nem ketten szerepelnek rajta, nem is titokban készült a felvétel, hanem ő küldte korábbi partnerének. Az ismert embereknek még fokozottabban oda kellene figyelni erre

– magyarázta az AcNews-nak dr. Hevesi Kriszta szexuálpszichológus. Opitz időközben feljelentést tett, az exe pedig akár milliókat is kifizethet bosszújáért.

A szakértő arról is beszélt a lapnak, hogy a botrány milyen hatással lehet az énekesnő későbbi párkapcsolataira.

Előfordulhat, hogy egy-egy fellépésén beszólhatnak neki, és kialakulhat egy szégyenérzete. De az is fontos, hogy kinek milyen az imidzse és ebbe mi fér bele. Nem gondolom, hogy ez az eset traumát okozhat majd a szexuális életében. A párkapcsolatiban viszont valószínűleg óvatosabb lesz, és nehezebben fogadja majd be a bizalmába az adott embert. Sokszor ezért van egyébként, hogy az ismert emberek, ismert emberekkel jönnek inkább össze, hiszen kevesebb ilyenkor arra az esély, hogy kiszivárognak az ilyesfajta felvételek

– fogalmazott a szakértő. Opitznak azóta több fellépése is volt, ahol egyáltalán nem szégyenkezett, sőt: ezeken a koncerteken is az imidzséhez tartozó lenge öltözékeket viselte.

Ön küldött már intim felvételt magáról a párjának?