Aljas indokból, különleges kegyetlenséggel elkövetett emberölés és felfegyverkezve elkövetettet rablás miatt emelt vádat a Somogy Megyei Főügyészség B. Péterrel szemben, aki április 22-én hidegvérrel gyilkolta meg a kaposvári trafik eladóját, a 21 éves G. Fruzsinát, hogy megszerezze a bevételt.

A vádirat szerint a fiatalember áprilisban határozta el, hogy elköltözik a szüleitől, de nem volt pénze, ezért kitervelte, hogy kirabol egy dohányboltot. A bűncselekményre alaposan felkészült, magához vett egy 16,5 centi hosszú kést, felvett egy két részes munkásoverallt, arcát pedig egy fekete pólóból kivágott sállal takarta el. Terveiben az is szerepelt, hogy a Sportcsarnokhoz közeli erdőn sűrűn benőtt részén fog átöltözni. A rablást azért időzítette 18 óra körüli időpontra, mert akkor már nagyobb összegű bevételre számított.

A vádlott 17 óra 40 perckor, az utolsó vevő távozása után lépett be a Fő utcai trafikba, ahol azonnal a pult mögé ment és a nála lévő késsel áldozatát a 23 forintos bevétel átadására kényszerítette. Ezután arra utasította az eladólányt, hogy feküdjön a földre, majd egymás után 14-szer szúrta meg, hogy ne tudja értesíteni a rendőrséget.

A férfi a gyilkosságot követően megpróbálta eltüntetni a bűncselekmény nyomait, aztán az üzlet bejárati ajtaját kívülről bezárva távozott. Mivel kevesellte a zsákmányát, további dohányboltokat is ki akart rabolni, de végül meghátrált. A kést és a sálat egy patakba, a trafik kulcsát pedig egy tóba dobta, míg a véres overallt egy bokros részen rejtette le a Városligetben.

Az előzetes letartóztatásban lévő vádlottal szemben a főügyészség fegyházban végrehajtandó szabadságvesztés büntetés kiszabását indítványozta.