Egy órán keresztül csak a kisfiúk nevét és azokat a módszereket sorolta az ügyész, hogyan erőszakolta meg a gyerekeket a csepeli testnevelő. A Fővárosi Törvényszéken szerdán kezdődött annak a 39 éves férfinak a büntetőpere, aki a vád szerint kilenc évig folyamatosan szexre kényszerítette diákjait. Az eddig kiszivárgott információk után ma még durvább részletek derültek ki.

9 év alatt 36 gyerekkel szexelt

B. Tamás 2005 és 2009 között a XI. kerületi Kossuth Lajos Gyermekotthonban, 2009-től pedig a csepeli Burratino Iskola és Gyermekotthonban dolgozott gyermekfelügyelőként, utóbbiban – ugyan ehhez megfelelő végzettsége sem volt – testnevelő tanárként is. Tanított és közben rendszeresen molesztálta a kisgyerekeket. Összesen harminchatot, köztük egy autista diákot is.

A vádirat szerint a nevelő rendszeresen felvitte a fiúkat édesanyja angyalföldi lakásába, leautózott velük a Duna partra, az intézetben és az iskolai táborokban is bebújt az ágyukba, vagy éppen egy félreeső terembe csalta őket , ahol

„pisztolyt tartott a gyerek fejéhez és azt mondta: most le foglak szopni″

máskor

„felfektette a sértettet az asztalra, lehúzta a nadrágját és análisan közösült a diákkal
."

Egy idő után még tovább ment és már arra kényszerítette a gyerekeket, hogy előtte fogdossák egymást és szeretkezzenek.

Nem vették észre

A nehéz sorsú, hátrányos helyzetű diákok hiába tiltakoztak. Volt, hogy sírva kérték a férfit, hagyja abba, de előfordult, hogy a gyerekek teste nem engedelmeskedett és csak ezért úszták meg az aktust.

Az iskola szaunájában elkezdte simogatni a sértett nemi szervét és orálisan kielégítette majd a sértettet is erre kényszerítette. A diák hiába sírt, a vádlott csak akkor hagyta abba, amikor asértett már öklendezni kezdett

– olvasta a vádiratot az ügyész.

S bár minden a férfi kollégái előtt folyt, évekig senki nem vette észre, hogy a nevelő mit művel az akkor 8-12 éves diákokkal. Tavaly januárban csak azért bukott le, mert két diák megelégelte B. Tamás érzelmi zsarolását, és feldobták a tanárt. A fiúk a nevelő sportkörébe jártak bokszolni, de pingpongra váltottak volna, a tanár ezt viszont nem akarta.

 A csepeli iskola vezetése egyébként arról sem tudott, hogy B. Tamás ellen kiskorú veszélyeztetése miatt korábban már vádat emeltek. Előző munkahelyén  amellett, hogy megerőszakolta a gyerekeket, időnként „bíróságot" tartott a tanulóknak. A diákok közül választott „vádlottat″ és legtöbbször ő maga  találta ki „vádat″ és a „büntetést″ is. Utóbbi legtöbbször az volt, hogy a gyerekeknek egymással kellett megverekedniük vagy a „vádlottat″ megverniük.

Ártatlan

Bár a vádirat ismertetése után a férfi ügyvédje erkölcsi okokra hivatkozva kérte a zárt tárgyalást, a bíró ezt elutasította. B. Tamás nagyjából öt órán keresztül magyarázta a bírónak, miért teljesen biztos, hogy ártatlan. Állítása szerint már csak a gyermekotthonok szervezeti felépítése miatt sem maradhatott soha kettesben a diákokkal. Ráadásul a számítógépén sem találtak olyan fotókat, amelyek azt bizonyítanák, hogy megerőszakolta volna a fiúkat. 

„Nem vagyok bűnös, nem vagyok homoszexuális és az, hogy gyerekekkel létesítsek szexuális kapcsolatot, lehetetlen és undorító″

– állította B. Tamás.

Mégis 36 olyan gyerek állítja, hogy a tanár évekig fenyegette és molesztálta őket, akik – családi hátterük miatt – apaként néztek fel rá. A férfinak természetesen erre is volt magyarázata.

„Maguktól ilyet nem állítanak, valaki rávette őket. Erről kép- és hangfelvétel is készült″

– állította a volt testnevelő.

Több olyan diákot is tanúként idézett szerdára a bíróság, akiket B. Tamás évekig molesztált, de a férfi részletes vallomása miatt a most 17-19 éves fiúk nem nézhettek szembe volt nevelőjükkel. Jövőre viszont szembesítik a férfit az áldozatokkal.