Cikkünket folyamatosan frissítjük

A Blikk úgy tudja, hogy a Bataclan biztonsági főnökeként dolgozó férfi magyar felesége várandós. A férfit pénteken lőtték le  terroristák, menekülésre esélye sem volt. Az újság úgy tudja, hogy a házaspár nagy családot akart, van már egy 7 éves fiuk. 

Túlélte a Bataclan klubban történt támadásokat az a nő, akik az utcán készült felkavaró videóban az ablakon lógva próbált elbújni a támadók elől. A felvételeken hallatszik, ahogyan azt kiabálja, hogy terhes. 

Közben Franciaország újra bombázták az Iszlám Állam állásait a dzsihadista szervezetnek központjának tartott Rakkában-írja a Guardian. Úgy tudni tíz gép vett részt a támadásban és 16 bombát dobtak a városra, ahol egy kiképzőközpontot és egy irányítóközpontot támadtak. 

Friss: Ezt a hotelszobát vették ki a támadók

A francia Le Point közzé tett egy videót, amelyen állítólag az a szállodai szoba látható, amit a merénylők vettek ki. Két szobát béreltek és a támadások előtt két nappal érkeztek. A szobákat a körözés alatt álló Salah Abedelslam vette ki. 

 a merénylők egyik autóját találhatták meg

Egy olyan autót találhattak meg a rendőrök, amit a párizsi merényletek előkészítéséhez használhattak - írja rendőrségi forrásokra hivatkozva az AFP. A fekete Renault Cliot először a tűzszerészek vizsgálták át, majd a rendőrök kutatnak nyomok után. 

friss: a BBC riportere elsírta magát a tudósítás közben

Párizsból jelentkezett be Graham Satchell a BBC reggeli műsorába élő adásban. A műsorvezető a megemlékezések helyszínén beszélt arról, hogy az előző este során az Eiffel-torony is francia trikolórba öltözött, amikor elsírta magát. Azt mondta, hogy ez a remény jele, de a mondatot már nem tudta befejezni, mert elsírta magát és vissza kellett kapcsolni a stúdióba. 

 

Egy gyanús autót találtak a párizsi belga konzulátus előtt

A La Provence egy gyanús autóról számolt be, amit reggel fél nyolc körül jelentett a párizsi belga konzulátus a rendőrségnek. Tűzszerészek tartanak a helyszínre.  

Belgiumban megemelték a terrorfenyegetettségi szintet

A BBC híre szerint a keddre tervezett belga-spanyol barátságos focimeccset elhalasztották. Az országban közben 2-esről 3-asra emelték a terrorfenyegetettség szintjét.  Az angol-francia meccset viszont megtartják a londoni Wembley stadionban, igaz hatalmas a rendőri készültség a környéken, ahova 80 ezer embert várnak. Az angol válogatottból Wayne Rooney azt nyilatkozta, hogy a meccs megmutatja, hogy "a világ nem áll meg és harcol a terrorizmus ellen".

Folyamatos házkutatások Franciaországban

A BBC értesülései szerint hétfő reggel óta a francia rendőrök 160 helyen tartottak házkutatást, összesen 23 embert tartóztattak le, több mint száz embert kihallgattak és több tucat fegyvert foglaltak le.