Ez a cikkünk már nem frissül. A legfrissebb információkat itt  találja

Egy magyar nő férje is Bataclan klubban, péntek­ éjjel történt terrortámadás áldozatai között van, írja a Blikk

A nő unokatestvére, B. Csilla mesélt a lapnak arról, hogy rokona férjét az elsők között végezték ki a terroristák.

„Biztonsági vezetőként dolgozott a Bataclanban, akkor este is éppen szolgálatban volt. Hihetetlen." – nyilatkozta sírva. „Lesújtó, egysze­rűen nincs is magyarázat erre a kegyetlen vérengzésre. Ezek nem emberek. Ezek állatok."

A biztonsági emberek voltak az elsők, akiket a koncertterembe betörő támadók agyonlőttek, velük együtt  89 mészároltak le a helyszínen.

Az összehangolt támadásokban összesen 129 ember vesztette életét, az eddig azonosított áldozatokat a Buzzfeed gyűjtötte össze. Sokukról már fotó is felkerült a listára.

150 helyen csaptak le a francia rendőrök

Miután a francia miniszterelnök további várható támadásokra figyelmeztetett, a francia rendőrség hétfő hajnalban 150 összehangolt terrorellenes akciót hajtott végre az ország területén. A rajtaütések során rengeteg fegyvert koboztak el, Lyonban öt embert letartóztattak.

További akciók is várhatók, írja a The Local, ahol folyamatosan figyelemmel kísérik a rendőri intézkedéseket.

Egy belga férfi lehet a főszervező

Egy belga állampolgárságú férfi, név szerint Abdelhamid Abaaud volt a párizsi merényletek feltételezett legfőbb szervezője és támogatója, közölte azRTL párizsi rádióállomás.

A 27 éves férfi, akit az Iszlám Állam egyik „legaktívabb hóhérjaként„ említ a tudósítás, a jelenlegi információk szerint közvetlen kapcsolatban állt a párizsi mészárlás egyik elkövetőjével. Abaaud neve már egy januárban Belgiumban meghiúsított merényletsorozat kapcsán is felmerült, akkor is mint megrendelő és finanszírozó. 

A férfi holléte egyelőre ismeretlen.

Már 23 embert vettek őrizetbe
 

104-en pedig házi őrizetbe kerültek a hétfő hajnal óta tartó rendőségi akciók során, írja a CNN. A legújabb információk szerint újabb terroristát azonosítottak, a 28 éves Samy Amimourt, ő a Bataclanban öldöklő csapat egyik tagja volt.

Még mindig szökésben a körözött terrorista

Korábban nemzetközi körözést adtak ki Salah Abdeslam ellen, aki a feltételezések szerint szintén a terroristák egyike. A férfit nem sokkal a támadások után francia rendőrök igazoltatták, ám mivel akkor még nem hozták kapcsolatba a gyilkosságokkal, így elengedték.

A belga rendőrség egy Brüsszel Molebeek kerületében tartott razzia során elfogott egy férfit, akiről egy ideig azt hitték, Abdeslam, ám a hatóságok hivatalos bejelentetése nyomán az őrizetbe vett személy nem azonos a keresett terroristával, írja Reuters.

Egy Het Laatste Nieuws- nak adott interjúban megszólalt a férfi anyja, akinek másik fia, Ibrahim Abdeslam is részt vett a párizsi terrorakciókban, ő volt az, aki a Comptoir Voltaire kávézó előtt felrobbantotta magát. 

A nő szerint fia biztosan nem akart senkit megölni, és valószínűleg a STRESSZ miatt robbantotta fel magát, írja a Daily Mail. Sőt, azt is valószínűsítette, hogy a merénylő robbanóanyaggal teli kabátja véletlenül robbant fel.

A harmadik fivért, Mohamed Abdeslamot a támadás másnapján letartóztatták.