12304339 10153726478970941 8733011581941823519 o

Ultracuki: Itt vannak az év rendőrkutyái

vik
2015.12.28. 18:28

Kifejezetten nehéz felállítani egy rangsort a legmenőbb és legbátrabb rendőrkutyák között, elvégre a munkájuk alapján és kutya mivoltukból fakadóan már eleve menők és bátrak. Épp ezért gondoltuk, megérdemlik, hogy egy posztban szerepelhessenek (majdnem) mindannyian.

Málna, aki szívesebben szagol zoknit, mint ön

Júliusban írtunk Málnáról, aki egy nem mindennapi szituációban kamatoztathatta kiváló szimatolási képességeit. Siófokon történt az eset, ahol is egy 50 év körüli külföldi tolvaj készült kifosztani egy házat. A próbálkozás azonban meglehetősen látványosra sikeredett, mivel szinte azonnal rajtakapták. Amint realizálta, hogy nagy bajban van, menekülőre fogta a dolgot, de

valami furcsa mászási technikából kifolyólag a kerítésbe akadt az egyik zoknija,

amiről Málna így könnyedén szagmintát vehetett, és pár órával később megtalálta annak tulajdonosát.  

imag0735
Fotó: Police.hu

Na és milyen A büszke rendőrkutya, mong, miután kiszagolta a betörőt?  

Boldog. Mutatjuk, mennyire.

20152707135317
Fotó: Police.hu

Málnához hasonlóan Mong is egy besurranó tolvajt kapott el Jánkmajtison. A gyanúsított ruhákat, készpénzt és fagyasztott húsokat lopott egy 36 éves nő házából, ahova a helyi rendőrök Mongot is magukkal vitték helyszínelni. Ez kiváló ötletnek bizonyult, ugyanis a kutya, amint szagot fogott, azonnal elvezette őket a gyanúsított házához, ahol az eltulajdonított értékek nagy részét meg is találták.

Zsófi és Ottó, akik kiszagolják a füvet

Mármint nem a pázsitot, az nem lenne akkora művészet, természetesen a marihuánára gondolunk.

Még áprilisban történt az eset, amikor a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság rendőrei Zsófival együtt házkutatást tartottak egy 50 év körüli szakcsi férfi lakásán. Zsófinak nem kellett sokat keresgélnie, mire egy uzsidobozban megtalálta a 25,6 grammos marihuána-gyanús anyagot.

n3060356 0
Fotó: Police.hu

Ottó hasonlóan pompás eredménnyel büszkélkedhet, ő októberben talált pár fecskendőt és egyéb, fűre emlékeztető kábítószert Ácson. Erről videó is készült, mutatjuk. (Ottó a 30. másodpercnél kezd szakszerű szimatolásba, ügyesen.)  

symba, aki december eleje óta az elit alakulat tagja

Symba az a kutya, aki nem kis melóval teljesítette a legnehezebb romkutatási vizsgát, ezzel pedig bekerült a  Nemzetközi Mentőkutyás Szövetség elit alakulatába. Ez azért sem csekély teljesítmény, mert jelenleg csak 60 mentőkutya van az egész világon, akik, Symbához hasonlóan, gazdájukkal együtt persze, de szintén az elit alakulat tagjai. 

DIESEL, a párizsi támadások áldozata

Semmiképp sem szabad megfeledkeznünk Dieselről, aki az egész világot megrázó párizsi merényletek során vesztette életét, pedig már csak pár hónapot kellett volna szolgálnia, lévén, halála idején már 5 éve volt a francia Raid elitkommandó tagja. Emléke előtt tisztelegve az együttérző kutyatulajdonosok JeSuisChien és a JeSuisDiesel hashtagekkel ellátott posztokat osztottak meg a közösségi oldalakon. Azóta a helyére egy Dobrynia nevű kutyakölyköt küldött az orosz kormány, hogy betöltse azt az űrt, amit Diesel maga után hagyott. Már amennyiben ez lehetséges. 

diesel3
Fotó: Twitter

végül íme, a jövő nyomkövető-kutya generációja

Ők még csak abban remekelnek, hogy kicsik, és iszonyú aranyosak, továbbá, hogy a szüleik belevaló rendőrkutyák. Szóval nyomkövető kutya-szempontból egyelőre nem tettek le túl sokat az asztalra, ezt pedig a BRFK is nehezményezi, joggal, így amint elérik a megfelelő kort, kiképzésnek vetik alá őket.

„Babyboom” a BRFK-n. Tudsz egy jó kutyanevet?Nyolc tündéri malinois kölyöknek adott életet 2015. április 4-én Roni, a...

Szerző: BRFK Bűnmegelőzési Portál2015. április 14.