18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Acélbetétes bakanccsal rúgták szét a csemői bácsi fejét

2016.01.26. 14:14

Akaratlanul, de saját unokája adott tippet azoknak a rablógyilkosoknak, akik két hete félholtra verték és kirabolták nagyapját Csemőn. A 90 éves bácsi támadóit pár nappal később elfogta a rendőrség. A Kékfény megkapta azt a helyszíni kihallgatáson készült videót, amin egyikőjük egy bábun mutatja meg, hogyan rugdosta még akkor is az idős férfit, amikor már mozdulni sem bírt.

N. Zsolt és barátja, M. Róbert a bácsi megtakarított pénzét akarták, és mint kiderült, már tavaly is próbálkoztak. Akkor a fészerben akartak elbújni, hogy aztán amikor az idős férfi reggel elmegy otthonról, besurranjanak, de nem sikerült.

Január 6-án este viszont már egyenesen a házba mentek, hogy kifosszák az alvó bácsit. Csakhogy az idős férfi még ébren volt.

...és akkor fordult is felém, hátraléptem egyet, és akkor a csőfogóval fejbe vághattam

– mondta a helyszíni kihallgatáson M. Róbert.

A férfi összerogyott, a fejéből ömlött a vér, de a támadó még nem végzett. Erőből rátaposott a lábára, ami darabokra tört végül acélbetétes bakanccsal rúgta a bácsi fejét. Az idős férfi még életben volt, és hiába mondta, hogy nincs pénze, támadói  az egész házat felforgatták.

4
Fotó: Kékfény
Két öreg karórát, némi bizsut, egy oldal szalonnát és egy mobiltelefont vittek el. 
Ha a bácsinak a telefonja ott marad, tud segítséget hívni, és túl is élhette volna

– mondta a Kékfénynek Balotai Attila, Pest Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztályvezetője.

Az idős férfi elvérzett, a támadás után három nappal a szomszédok találták meg a holttestét.

A vallomásokból kiderült, hogy N. Zsolt széltében-hosszában híresztelte, hogy mekkora „bulit″ tud, amibe több ismerősét is be akarta venni. Végül M. Róbert szállt be, de állítása szerint a támadás alatt annyira részeg volt, hogy a csőfogóját a házban felejtette. A szerszámot később a rendőrök találtak meg, és az ujjlenyomatok alapján azonosították.

Amikor a rablók rájöttek, hogy csupa kacatot raboltak, útközben eldobták az órákat. A nyomozók egyébként a helyszínelés alatt megtalálták a bácsi összes félretett pénzét.

Helyszíni kihallgatásra vitték azt a férfit is, aki három társával még december 7-én rontott egy idős tatabányai házaspárra, írja a police.hu. Az időseket úgy megverték, hogy a férfi a kórházban belehalt a sérüléseibe.

A rendőrség továbbra is egymillió forintot fizet annak, aki segít elkapni az érdi házaspár gyilkosait. Az időseket tavaly novemberben ölték meg és rabolták ki.