Akaratlanul, de saját unokája adott tippet azoknak a rablógyilkosoknak, akik két hete félholtra verték és kirabolták nagyapját Csemőn. A 90 éves bácsi támadóit pár nappal később elfogta a rendőrség. A Kékfény megkapta azt a helyszíni kihallgatáson készült videót, amin egyikőjük egy bábun mutatja meg, hogyan rugdosta még akkor is az idős férfit, amikor már mozdulni sem bírt.

N. Zsolt és barátja, M. Róbert a bácsi megtakarított pénzét akarták, és mint kiderült, már tavaly is próbálkoztak. Akkor a fészerben akartak elbújni, hogy aztán amikor az idős férfi reggel elmegy otthonról, besurranjanak, de nem sikerült.

Január 6-án este viszont már egyenesen a házba mentek, hogy kifosszák az alvó bácsit. Csakhogy az idős férfi még ébren volt.

...és akkor fordult is felém, hátraléptem egyet, és akkor a csőfogóval fejbe vághattam

– mondta a helyszíni kihallgatáson M. Róbert.

A férfi összerogyott, a fejéből ömlött a vér, de a támadó még nem végzett. Erőből rátaposott a lábára, ami darabokra tört végül acélbetétes bakanccsal rúgta a bácsi fejét. Az idős férfi még életben volt, és hiába mondta, hogy nincs pénze, támadói  az egész házat felforgatták.

Két öreg karórát, némi bizsut, egy oldal szalonnát és egy mobiltelefont vittek el. 
Ha a bácsinak a telefonja ott marad, tud segítséget hívni, és túl is élhette volna

– mondta a Kékfénynek Balotai Attila, Pest Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztályvezetője.

Az idős férfi elvérzett, a támadás után három nappal a szomszédok találták meg a holttestét.

A vallomásokból kiderült, hogy N. Zsolt széltében-hosszában híresztelte, hogy mekkora „bulit″ tud, amibe több ismerősét is be akarta venni. Végül M. Róbert szállt be, de állítása szerint a támadás alatt annyira részeg volt, hogy a csőfogóját a házban felejtette. A szerszámot később a rendőrök találtak meg, és az ujjlenyomatok alapján azonosították.

Amikor a rablók rájöttek, hogy csupa kacatot raboltak, útközben eldobták az órákat. A nyomozók egyébként a helyszínelés alatt megtalálták a bácsi összes félretett pénzét.

Helyszíni kihallgatásra vitték azt a férfit is, aki három társával még december 7-én rontott egy idős tatabányai házaspárra, írja a police.hu. Az időseket úgy megverték, hogy a férfi a kórházban belehalt a sérüléseibe.

A rendőrség továbbra is egymillió forintot fizet annak, aki segít elkapni az érdi házaspár gyilkosait. Az időseket tavaly novemberben ölték meg és rabolták ki.