Már otthon van az a két törökszentmiklósi kismama, akik múlt héten csütörtökön ismeretlen szerektől lettek rosszul. Az orvosok a két nőn azonnal császármetszést végeztek. Rajtuk kívül még négy férfi került kórházba.

A törökszentmiklósi betegek közül hozzánk öten érkeztek, egy férfit közvetlenül Budapestre vitték. A két császármetszésen átesett kismama az intenzív osztályra került, de állapotuk sokat javult, ezért szerdán áthelyeztük őket a nőgyógyászatra. Az egyik nő már aznap távozott a kórházból, a másik pedig jelezte, hogy ma (csütörtökön) szeretne hazamenni

– mondta a Velvetnek dr. Lippai Norbert, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Hetényi Géza Kórház megbízott orvosigazgatója.

Rajtuk kívül két férfit szállítottak a szolnoki kórház intenzív osztályára. Az orvos szerint egyikük állapota változatlanul rossz, a másikuk viszont jobban van. Az ötödik beteg, egy férfi eleve nem az intenzív osztályra került. Hatodik társukat pedig a fővárosban ápolták.

Pap Csabától, a Péterfy Sándor utcai kórház főorvosától megtudtuk, hogy

a férfit már hétfőn hazaengedték és szövődmények nélkül úszta meg az esetet.

A császármetszés után a két újszülöttet is Budapestre szállították, de a Semmelweis Egyetem I. Sz. Gyermekgyógyászati Klinika a folyamatban lévő hatósági eljárásra és a betegjogokra hivatkozva továbbra sem ad tájékoztatást állapotukról. 

Telefonon viszont elértük az egyik csecsemő nagymamáját, Fátyol Gézánét, aki továbbra is azt állítja, hogy a csecsemők életben vannak. Az asszony azt is elmondta, hogy egyik fiát már kiengedték, a másikat viszont még mindig a szolnoki kórház intenzív osztályán ápolják.

A 444.hu újságírója szomáliai nyomortelephez hasonlította azt a törökszentmiklósi városrészt, ahonnan kórházba vitték a felnőtteket. A településen még a közvetlen rokonokat sem nagyon rázták meg a történtek. Valószínűleg azért sem, mert a dizájnerdrogok itt évek óta a hétköznapok legtermészetesebb részei. De nemcsak a telepen, hanem a környező településeken is ugyanez a helyzet.

(Borítóképünk illusztráció)