Érdekes részletek derültek ki a XVIII. kerületi késelős gyilkosságról a Budapesti Rendőr-főkapitányság mai sajtótájékoztatóján. Ahogy azt megírtuk, kedd este halálra szurkáltak egy férfit, az ügyben egy férfi és egy nő után indult hajtóvadászat.

Szerdán a Velvet megtudta, hogy a feltételezett tettes, B. Norbert a késelés után megpróbálta egy BMW-be tuszkolni áldozatát – többek között az is kiderült ma, hogy nem a saját kocsijába, az autó ugyanis az áldozaté volt. A feltételezett elkövető arra nem tudott magyarázatot adni, hogy miért akarta elvinni a másik férfit, állítása szerint sokkolta a vér látványa. Ez egyébként azért nem sikerült, mert áldozata jóval nehezebb volt nála.

Az ügyben két embert kerestek, G. Evelin még szerdán feladta magát, míg B. Norbertet aznap éjjel fogták el. A mai sajtótájékoztatón nemcsak az derült ki, hogy a keresett BMW a korábbi feltételezésekkel ellentétben nem a gyanúsított, hanem az áldozat tulajdona volt, hanem az is, hogy a két férfi 6 éve ismerte egymást. Az áldozaton 12 szúrásnyomot találtak, az egyik döfés a szívét érte.

B. Norbert a gyilkosságot követően áldozata autójával menekült el, majd 1000 Ft-ért tankolt egy XXII. kerületi benzinkútnál. A rendőrök végül 23 órával a késelés után fogták el a XVIII. kerületben.

A gyanúsított a kihallgatásán tagadta a bűncselekmény elkövetését. Azt állította, hogy egy másik férfi követte el a gyilkosságot. B. Norberttel szemben emberölés gyanúja miatt indult eljárás. A gyanú szerint élettársa segített neki a menekülésben, ezért ellene bűnpártolás miatt indult nyomozás.