Három hónappal meghosszabbította a bíróság annak a 19 éves férfinek az előzetes letartóztatását, aki április 30-án félholtra erőszakolt egy 18 éves lányt Kelenföldön. 

A Főváros Törvényszék sajtóosztályán a Velvetnek azt mondták, hogy a fiatalember 2016. szeptember 3-ig biztosan előzetesben marad. 

A fiatalok először április 29-én találkoztak Kelenföldön és másnapra újabb találkozót beszéltek meg a Bikás Parkhoz. A lány aznap este olyan életveszélyes sérülésekkel került kórházba, hogy napokig az intenzív osztályon feküdt, és sokáig ki sem tudták hallgatni. 

A fiú ügyvédje a Velvetnek korábban azt mondta, hogy védence állítása szerint semmire nem emlékezett a történtekből, mert a találkozó előtt napokig be volt rúgva. Úgy tudjuk, azóta védőt váltott.

A fiatalember ellen információnk szerint garázdaság és közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt is indult korábban büntetőeljárás. Jelenleg szexuális erőszak bűntettével és súlyos testi sértés kísérletének bűntettével gyanúsítják.