Pénteken délután, Pilisszentkereszten kísérték utolsó útjára a Nemzeti Nyomozó Iroda kiemelt főnyomozóját, akit október 26-án lőtt fejbe a Magyar Nemzeti Arcvonal vezetője, amikor házkutatást akartak tartani a 74 éves férfi bőnyi otthonában. Pálvölgyi Péter rendőr alezredes három társával érkezett Győrkös Istvánhoz, de a férfi nem akart együttműködni a rendőrökkel és tüzet nyitott.

A gyászszertartással egyidőben, 15 órakor a Teve utcai rendőrpalotánál is megemlékezést tartottak.

A férfi ügyvédje, Léhner György a Velvetnek azt mondta, hogy védence házához október 26-án reggel négy rendőr érkezett a Nemzeti Nyomozó Irodától. Győrkös kiment a nyomozókhoz a kapuhoz, de amikor közölték, hogy házkutatást tartanának, visszament a házba, hogy ügyvédet hívjon és egy fegyvert vett magához. A rendőrök közül Pálvölgyi Péter rendőr alezredes követte, aki bejutott az előszobába, Győrkös fegyvere - állítása szerint - ekkor „sült el véletlenül″

Bár korábban a Központi Nyomozó Főügyészség azt közölte, hogy a férfi elbarikádozta magát, az ügyvéd ezt cáfolta. Mint mondta, a tűzpárbajban Győrkös öt lövést adott le, azaz egy rövid sorozatot, a rendőrök pedig kilenc egyes lövést, ezek közül az egyik találta el védencét,

aki a földön fekve bezárta magát a belső szobába. 

Az ügyvéd eddigi információja szerint Győrköstől egy éles fegyvert foglaltak le, arról viszont nem akart nyilatkozni, mennyi éles lőszert találtak a rendőrök a helyszínelés alatt. Egyelőre arra sem akart válaszolni, hogy Győrkös állítása szerint, aznap reggel, ki lőtt először.

A 74 éves férfit október 27-én a győri kórházban helyezték előzetes letartóztatásba, majd szállították át a tököli rabkórházba, ahol egyébként továbbra is őrzik. Ügyvédje a Velvetnek ma azt mondta, hogy a korábbi sajtóhírekkel szemben nem bénult le örökre az egyik lába, állapota folyamatosan javul, jövő héten pedig kihallgatják. Az ügyészség egyelőre nem engedélyezte, hogy hivatalos kapcsolattartója legyen, vagyis ügyvédjén kívül más nem látogathatja.