A Győri Járásbíróság január 13-án, pénteken elrendelte annak a 36 éves gönyűi férfinak az előzetes letartóztatását, akit azzal gyanúsít a rendőrség, hogy több mint 13 évvel ezelőtt, 2003. szeptember 22-én megölte Tompa Esztert.

A bíróság döntését azzal indokolta, hogy a bűncselekmény tárgyi súlya a különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés, amit a törvény 10-20 évig, vagy életfogytig tartó szabadságvesztéssel sújthat – önmagában megalapozza a szökés, elrejtőzés veszélyét. És fennáll a bűnismétlés veszélye is. 

A bíróság határozatát az ügyész, a gyanúsított és védője is tudomásul vette, így a döntés jogerős.

S. Attilát január 11-én hajnalban fogták el a rendőrök, miután előtárták a bizonyítékokat, megtört és részletes beismerő vallomást tett. 2003-ban teherautó-sofőrként dolgozott, de fizetését gázolaj-lopásból egészítette ki, zsákmányát pedig Sashegypuszta környékén, az erdőben rejtette el.

Akkor is a lopott olajért ment, amikor Tompa Eszter a nagymamájához biciklizett Sashegypusztán 2003. szeptember 22-én. A férfi azt állítja, hogy véletlenül ütötte el a 22 éves nőt, aki ugyan túlélte a balesetet, de S. Attila – félve a felelősségre vonástól – megfojtotta Tompa Esztert és a város másik oldalán kitette a nő holttestét, amit másnap egy kutyasétáltató fedezett fel.

A férfi soha senkinek nem beszélt a gyilkosságról, és mint mondta 13 évig rettegett, hogy mikor csöngetnek a rendőrök. Élettársa összeomlott és zokogott, amikor szerdán a nyomozók közölték vele, mivel gyanúsítják párját.

Ha a férfi a baleset után segítséget hív, valószínűleg szabálysértési bírsággal megússza, így viszont éltefogytig tartó szabadságvesztésre ítélhetik.